Hjem Hage Besøk Træna – ytterst i havgapet

Besøk Træna – ytterst i havgapet

Trænstaven til høyre er 338 meter høy og kan kun bestiges med klatreutstyr.
- Annonse -
Under Trænafestivalen er øygruppa fylt av høy musikk og folkeliv – resten av året er Træna stedet du finner fred og ro, vill natur, velstelte hager og hyggelige mennesker. Og Hawaii!

Helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, ligger Træna, en øygruppe der det har bodd folk i over 9000 år. Til tross for, eller kanskje på grunn av, lang reisevei til fastlandet, bor det fortsatt rundt 450 mennesker på Træna. De fleste bor på Husøy, der kommunesenteret ligger.

Vi besøkte Træna tidligere i sommer for å lage en reportasje til Norsk Hagetidend om de flotte hagene som det finnes mange av på øya. Mer om det kommer senere på Spirea.no.

Trænværingene kan med rette kalle seg Havfolket, når de ønsker festivaldeltakere fra fjern og nær velkommen til øyriket.
3000 teltere

De siste årene er Træna blitt kjent for et bredere publikum gjennom Trænafestivalen, som er blitt arrangert hvert år siden 2003 i begynnelsen av juli. Festivalen samler opptil 3000 tilreisende, som alle bor i telt! Det er nemlig svært begrenset med andre overnattingsplasser på øya – de få som finnes er under festivalen forbeholdt artistene som spiller.

{post_featured_image}<\/a>
\n{post_excerpt}<\/p>\n

{post_categories}<\/div>\n
{post_tags}<\/div>\n<\/div>\n","infowindow_skin":{"name":"default","type":"infowindow","sourcecode":"
{marker_title} {marker_category}<\/span><\/div>