Hagemessen 2013: Lange køer for å kjøpe juleroser

Det danske Gartneriet Spiren er uten tvil «årets nykommer» på Hagemessen på Lillestrøm. Dørene hadde omtrent ikke åpnet før kjøpelystne kunder stilte seg i kø for å sikre seg de flotte Helleborus-plantene.

Gartneriet Spiren har spesialisert seg på Helleborus, altså forskjellige varianter av juleroser og påskeklokker. I Norge er julerosen Helleborus niger mest kjent som en juleplante, ikke så rart med tanke på navnet, men den er minst like flott som staude ute i hagen din. Da blomstrer den tidlig på våren, og den er meget hardfør. Helleborus trives også best i skygge eller halvskygge, og er perfekt for oss som har mye av hagen på skyggesiden.

Bjørnhild sikret seg en nydelig Helleborus orientalis.
Bjørnhild sikret seg en nydelig Helleborus orientalis.

Vi kjøpte med oss en flott prikkete variant av Helleborus orientalis, fikk dessverre ikke med oss det spesifikke sortsnavnet, men flott er den i hvert fall. I hyllene på Spirens stand sto det mange ulike sorter med hvite, grønnlige, rosa og rød-fiolette blomsterfarger. Det var definitivt innertier blant messe-folket, for køen ble raskt lang av folk som kjøpte med seg flere planter hver.

Årets hagemesse er den største noengang, med tre fulle haller av alt fra planter og hagemøbler til traktorer og gedigne lekeapparater. På tross av det svært så vinterlige april-været strømmet det på med besøkende, og mange benyttet anledningen til sesongens første planteinnkjøp.

Standen til Tommy og Kenneth i Garden Living var meget godt besøkt.
Standen til Tommy og Kenneth i Garden Living var meget godt besøkt.

Blant hagemøblene var det som ventet mye kunstrotting og andre vedlikeholdsfrie materialer, men vi så også tendenser til at det nå kommer mer møbler av tre på markedet igjen. Hadde det ikke vært for at vi allerede har kjøpt brukte, flotte hagemøbler i teak, var det flere flotte bord vi kunne tenkt oss. Men allerede noen meter innenfor døra, fant vi det som må kalles årets hagemesse-kupp for vår del: En flott Kjærlighetsbenk laget av elever ved Kjelle videregående skole på Bjørkelangen. Denne vil passe perfekt på plattingen i hagen vår, som et hyggelig sted å sitte ned og ta en kaffekopp mens vi beundrer staudene og utsikten.

Denne Kjærlighetsbenken vil passe perfekt i vår hage!
Denne Kjærlighetsbenken vil passe perfekt i vår hage!

Les også: Superkul platting med sviller i betong

Det lille nystartede gartneriet Garden Living som drives av Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen hadde også stor tilstrømning av kjøpelystne messefarere. Garden Living har spesialisert seg på spesielle stauder, frø og løk du ikke får tak i overalt ellers.  Det var svært populært!

Vi var også innom standen til nettstedet Hage.no. Og der hang det jammen store plakater med bilde av Bjørnhild. Vår hagebok Hageguiden trekkes nemlig ut som premie blant de som melder seg på Hage.no sitt nyhetsbrev i løpet av messen.

Hageguiden var premie på standen til Hage.no.
Hageguiden var premie på standen til Hage.no.
Bloggkollega Anne i Moseplassen var på plass og publiserte nyanskaffelsene rett på Instagram.
Bloggkollega Anne i Moseplassen var på plass og publiserte nyanskaffelsene rett på Instagram.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.