Bruk kredittkort smart på Norgesferie

Det knytter seg fortsatt stor usikkerhet til hvor man kan tilbringe sommerferien i år. Fortsatte korona-restriksjoner bidrar til at mange planlegger å feriere i hjemlandet. Uansett er det lurt å bruke kredittkort når man skal betale ferien.

ANNONSE FOR KREDITTKORTINFO.NO

Opplevelser i Norge

Det er mange flotte feriemuligheter i Norge, enten man foretrekker bading, aktiviteter eller kulturelle opplevelser. Det er alltid et godt råd å planlegge tidlig, og bestille billetter så snart man kan. Nå som det kan komme til å være strengere begrensninger på antall besøkende til ulike steder er det ekstra viktig.

For å finne gode tips til reiseruter i ulike deler av Norge kan man gå til nettsiden VisitNorway.no. Der er det tips til både reiseruter, aktiviteter og overnattinger.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden

Noe av det du finner der er spennende overnattinger i hengende kokonger og tretopphytter. Det er også såkalt glamping, en mer glamorøs form for campingliv. Samtidig finner du også link til tradisjonelle hoteller med gode tilbud, og historiske hoteller.

Norge har mye spektakulært landskap å vise fram. På den samme nettsiden kan du finne utleiefirmaer som tilbyr opplevelser i naturen, fra guidede breturer og sykkelturer til kanoutleie og familierafting.

Du finner også veiledning til kulturopplevelser i Norge på Visit Norway. De har lenker videre til konserter, show og utstillinger. En, av mange, opplevelser som anbefales i sommer er utstillingen med danske Anna Ancher på Lillehammer Kunstmuseum. Hennes innovative malerier med Skagen-lys bidrar sterkt til en god sommerfølelse.

Cashpoints og rabatter

Kredittkort er ofte en praktisk, økonomisk og effektiv betalingsmåte. Mange kort har innbakte rabattordninger, i tillegg til såkalt «cashpoints». Cashpoints er bonuspoeng som du opparbeider deg når du betaler med kortet.

Hvis du for eksempel har kort fra Bank Norwegian VISA samler du relativt raskt poeng. Disse kan du benytte til å betale flybilletter hos Norwegian, helt eller delvis. Du kan også benytte dem til å betale for ekstra tjenester som bagasje og setereservasjon.

En annen fordel med det kortet er at du også opparbeider cashpoints på alle andre kjøp du gjør med kortet, unntatt kjøp av flybilletter hos konkurrerende selskaper. Siden Norwegian har et bredt tilbud på innenlandsflyvninger er det en fordel å ha et kort som gir cashpoints på disse reisene.

Flyselskapet SAS tilbyr i samarbeid med American Express tre kredittkort i Norge, SAS AmEx Classic, Premium og Elite. De to siste har relativt høye årsavgifter, men Classic har ingen årsavgift. Det kan derfor fungere godt for alle reisende, siden det er tilknyttet SAS EuroBonus og gir ekstrapoeng når man kjøper billetter hos SAS.

Kortet gir også rabattert adgang til lounger på mange flyplasser i Skandinavia. Dessuten gir det halv pris på en reise per år i Europa, så lenge reisen betales med EuroBonus-poeng.

Rabatter på reise

Santander Consumer Bank tilbyr tre kredittkort i Norge. Kortene har ulike fordeler, men nettsiden Kredittkortinfo.no rangerer Gebyrfri VISA som det beste reisekortet.

På den nettsiden kan du lese vurderinger av en rekke kredittkort, samt gode råd om bruk av kredittkort i ulike sammenhenger.

Kredittkortet Gebyrfri VISA tilbyr mange rabattavtaler for reiser. Det gjelder blant annet pakkereiser og hotell, samt leiebil. Hotellrabattene er på inntil 25 %, noe som merkes godt på kostnadene gjennom en hel sommerferie.

En annen fordel med Gebyrfri VISA er at det er tilknyttet Apple Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay. Det gir deg mulighet til praktisk kontaktløs betaling både på reise og i hverdagen.

Forsikringer

Bank Norwegian VISA har reise- og avbestillingsforsikring, samt en del andre forsikringer. Det samme har Santanders Gebyrfri VISA og Re:memeber MasterCard.

Hva som er forsikret, og for hvor høye summer, varierer en del. Derfor bør du sette deg inn i hva som gjelder for nettopp det kortet du velger. Du bør også ha en vanlig helårs reiseforsikring i tillegg. Det er fordi kredittkortene gjerne fungerer litt annerledes enn vanlig reiseforsikring. De vil ofte ikke gjelde på pendling og dagsturer, slik som helårs reiseforsikring vanligvis gjør. Men på en annen side kan det godt hende de for eksempel gir høyere utbetalinger på tap av reisegods.

Det som er viktig å huske på med forsikringer i kredittkort er at varer og tjenester må være betalt med kortet for at de skal gjelde. Så vær bevisst på hvordan du betaler.

Betal i tide

Renten på gjeld på kredittkort som regel høy. Derfor er det viktig å betale kredittkort-regningen i tide. Kredittkortselskapene tilbyr rentefri periode fram til forfall, men hvor lang den perioden er varierer noe.

Låneeksempel: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd, kostnad: 1.323, Totalt: 16.323

Det betyr at så lenge du betaler regningen innen forfall er kortet gratis å bruke – og alle fordelene det gir er dermed gratis.

HELE DENNE ARTIKKELEN ER EN ANNONSE FOR KREDITTKORTINFO.NO

Hageguiden