Mange spennende foredrag på Hagemessen

12. til 14. april arrangeres Hagemessen på Lillestrøm – og i år er det et svært variert og spennende foredragsprogram. Det blir innslag fra blant andre Finn Schjøll, Dennis Asbjørnsen fra Spiselig hage, den svenske hagekjendisen Karl Fredrik på Eklaholm – og Bjørnhild fra Spirea.no/Hageguiden.

tekst: BJØRNHILD FJELD - foto: TORE FJELD

Hagemessen har de siste årene utviklet seg til å bli mye mer enn en ren salgsmesse. Under årets messe kan du besøke et inspirasjonsområde med 10 ulike temahager og du kan ikke minst høre og se en hel rekke lærerike foredrag fra mer og mindre kjente hageprofiler.

Under årets messe er det faktisk to scener der det holdes foredrag alle de tre dagene. Jeg (Bjørnhild Fjeld) er blitt invitert til å holde foredrag fra kunnskapsscenen i Hall C både fredag og lørdag.

Fredag kl 15 skal jeg fortelle om hage i ulike klimasoner, mikroklima og klimaendringer. Her vil jeg blant annet vise bilder fra Hageguidens mange hagebesøk rundt omkring i Norge, med eksempler på hvordan kreative og flinke hageeiere lykkes med å lage flotte hager i høye klimasoner. Jeg vil også si litt om utfordringer med hage og planter i lavere soner – for det er det også.

Besøker du Hagemessen lørdag, er det kjempehyggelig om du stikker innom og hører mitt foredrag «Hage for nybegynnere». Det starter kl 11.

Flere hagekjendiser

Det er som nevnt fullt program på begge scenene hele helga. Her er noen av høydepunktene:

«Plantestell og jordblanding» med influenserne Dennis Asbjørnsen og Renathe Mitchell. Dennis holder også et annet foredrag om kjøkkenhage både lørdag og søndag.
•  «Fra ingenting til alt» med hele Norges Blomster-Finn Schjøll.
Karl Fredrik på Eklaholm byr på vårfornemmelser og hagemagi.
• Kjersti Bergesen forteller om sin «Fantasihage».

Karl Fredrik Gustafsson er blitt kjent gjennom sine hageprogrammer fra 1600-tallsgården Eklaholm i Skåne. I år besøker han Hagemessen på Lillestrøm.

Ellers kan du lære om alt fra poding av frukttrær, romantisk hage, stell av orkideer, spiselige blomster, krukkedilla, høns i hagen, Austinroser, vann i hagen og de små hjelperne i hagen. For å nevne noe – hele foredragsprogrammet kan du se her.

Hageguiden vil også være til stede med stand i kunnskapsgata – kom veldig gjerne innom enten du allerede er abonnent eller lurer på om du skal bli det.

Vi hadde stand på Hagemessen i 2022. I år kommer vi tilbake!

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.