Hageguiden ble opplagsvinner i Fagpressen

Stadig flere ønsker å abonnere på Hageguiden – Norges nyttigste hageblad. Vi er årets opplagsvinner i Fagpressen, med hele 28,6 prosent økning!

Vi som lager nettstedet Spirea.no, har siden 2021 gitt ut tidsskriftet Hageguiden, som er medlem av organisasjonen Fagpressen. Én gang i året foretar Fagpressen opplagskontroll av alle sine medlemmer, og i år var det faktisk vi som «vant» – blant 239 ulike magasiner og nettsteder.

Fra 2022 til 2023 økte vi opplaget med hele 28,6 prosent – fra 2917 til 3751.

Vi er ikke i mål

Da vi valgte å starte vårt eget hageblad, var målet å få så mange abonnenter at vi kan jobbe med hagejournalistikk på heltid – både i Hageguiden og på Spirea.no. Vi er ikke helt der ennå, men det nærmer seg veldig.

Vi er derfor svært takknemlige for alle som velger å tegne abonnement, og ikke minst de som ønsker å fortsette abonnementet i år etter år.

Hvis du ikke abonnerer enda, kan du bli abonnent her.

Det som skiller Hageguiden fra andre norske hageblader, er at vi har mye mer innhold som også passer for de som har hage i høye klimasoner – som Nord-Norge og Innlandet. Tipsene og reportasjene passer både for nybegynnere og mer erfarne hageentusiaster – i HELE Norge.

Hele sommeren reiser vi Norge rundt på hagebesøk. Her er vi hos Marie Olaussen i Holmestrand.

Hageguiden følger ikke sesong, men har tidløse temautgaver som du kan ta vare på og bruke som oppslagsverk og inspirasjonskilde også senere år. Én av utgavene hvert år er dedikert kjøkkenhage og dyrking.

I tillegg er det mange som setter pris på at det er veldig lite reklame og annonser i bladene. Hvert blad er på 100 sider, og nesten alle sidene byr på redaksjonelt stoff.

Ved å abonnere på Hageguiden får du 3 fine papirutgaver i posten i mars, april og mai. I tillegg får du tilgang til mye spennende digitalt innhold – blant annet digitale utgaver av tidligere utgitte (utsolgte) magasiner.

Er du abonnent kan du enkelt logge inn med Vipps på Hageguiden+ og få tilgang til alt det digitale innholdet. 

Tove Hongslo inviterte oss inn i sin nydelige hage i Solbergelva. Reportasjen kommer på trykk i mars 2024.
Hvorfor ikke løssalg?

Vi har fått mange spørsmål om hvorfor man ikke kan finne Hageguiden i bladhyllene i butikker og kiosker.

Det er flere årsaker til at vi ikke har satset på løssalg av magasinene, blant annet økonomi og miljø. Kostnadene til trykking og distribusjon er i dag det som koster mest for oss som bladutgivere. Dersom vi skulle tilbudt bladene i løssalg, måtte vi ha trykket opp veldig mange flere blader enn vi gjør i dag, for å kunne være tilgjengelige i utsalgssteder over hele landet.

Det er koselig å prate med flinke og engasjerte hageeiere. Her er vi hos Mari Horve Reite i Kristiansen, der vi fikk flott servering i sommervarmen.

Inntektene pr blad ville også blitt mindre ved løssalg enn når vi selger i abonnement, fordi både butikken og distributøren naturligvis skal ha penger for å selge våre blader. Som en liten utgiver uten noe stort forlag i ryggen, blir det rett og slett for dyrt med løssalg.

I tillegg synes vi det er lite miljøvennlig å trykke opp mange ekstra blader som ikke blir solgt, men som må kastes etter et visst antall uker i butikken.

Vi skjønner at mange setter pris på å vite litt mer om et blad, før de bestiller abonnement. Derfor har vi laget flere «smaksprøver» på innholdet i Hageguiden som du kan lese på nett. Det er også mulig å bestille tidligere utgitte blader og få tilsendt hjem i posten – uten at du forplikter deg til et abonnement.