Se bilder fra Hagefestivalen på Dokka

Vi reiser stadig rundt og besøker hager, som vi lager reportasjer om til hagebladet vårt, Hageguiden. Siste reportasjetur gikk til landsbyen (!) Dokka i Oppland, der vi besøkte 3 flotte hager og en hagefestival.

tekst: BJØRNHILD FJELD - foto: TORE FJELD

Tettstedet Dokka i Nordre Land kommune i Innlandet, ble i 2009 Norges første med offisiell landsbystatus. Landsbyen Dokka markedsfører seg med at den har det beste fra byen og fra landet.

Nå i sankthanshelga arrangerte Nordre Land hagelag for 10. år på rad, Hagefestivalen på Dokka. Her var det markedsdag med 30 utstillere, spennende foredragsholdere og tre åpne hager som folk kunne besøke på søndagen.

Vi benyttet anledningen til å dele ut noen eksemplarer av Hageguiden. Og det tok ikke lang tid før vi fikk nye abonnenter fra området rundt Dokka.
Tre spennende hager

Vårt reportasjeteam var så heldige at vi fikk en liten førvisitt i de åpne hagene, og vi ble skikkelig imponert over det vi fikk se.

Dette bildet viser 17% av hva Gundega og Per Åge Skålerud har klart å få til.

Første hage ut var hagen til Gundega og Per Åge Skålerud på Fluberg, 15 km sør for Dokka sentrum. Paret har på kun to år forvandlet en nedgrodd skyggetomt til en spennende og fargerik skråningshage med stier, murer og mange bed.

Du kan følge hagen på Facebook-siden Gundega og Per`s panoramahage i Fluberg.

May-Lillian Østeng i sitt drivhus.

En annen ivrig hageentusiast i Nordre Land er May-Lillian Østeng, som har en romantisk og naturlig hage i Dokka sentrum. Her er det høye roser, duftende stauder, lysthus og blomsterenger. Hagen ble påbegynt på 1980-tallet, så May hadde mange tips som vi vil bringe videre til leserne av Hageguiden.

Når fotograf Tore ser noe slikt, må det tas bilde.

Den mest kreative hagen vi besøkte var uten tvil hagen til Stig Erland Nereng, som bruker Pinterest og Youtube som inspirasjonskilde til å lage spennende miljøer og ulike rariteter i hagen.

Han klarer mye, men noen ganger må selv Stig Erland Nereng på lading…

Dette er bare en liten smakebit på hva du får, hvis du velger å abonnere på Hageguiden – Norges nyttigste hageblad.

Gutta fra God Jord kjenner vi fra før. Vi går god for at det de forteller/selger er bra!

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.