Stilig plantekasse med selvvanning

I vår hage er det fullt i alle bed, men det er alltid mulig å «lage litt mer hage» ved hjelp av krukker og kasser. Siste tilskudd er en stilig plantekasse i metall fra den norske produsenten BEDD.

De som har fulgt Spirea.no en stund, har kanskje lagt merke til at vi har et 7 meter langt høybed i form av en plantekasse i metall. Dette har stått og vært fint i mange år, men i vinter ble det «kollaps» i hele konstruksjonen.

Denne kjempelange plantekassa ble i vår delvis tatt fra hverandre og montert sammen på nytt. Nå er den like fin som da den var ny.

Det ble derfor en liten ekstrajobb med å montere kassa på nytt, og som kompensasjon for dette har produsenten gitt oss en ny BEDD-kasse, med selvvanning og hjul. Vi må understreke at «kollapsen» ikke skjedde pga dårlig kvalitet på produktet, men litt andre uheldige omstendigheter.

Les bruksanvisningen først, det er alltid lurt.

Som vanlig begynte Bjørnhild å montere den nye «babyen» med en gang etter levering. Det var en forholdsvis enkel jobb som fint kan gjøres uten ekstra redskaper, og av én person alene.

Mange skruer fulgte med, faktisk flere enn det som var påkrevet, det skjer ikke med Ikea-produkter.

Det spesielle med BEDD er at det er modulære plantekasser som kan utvides i høyde og lengde etter hva du ønsker. Du kan få kasser både med og uten bunn og i flere farger. Og så har de også mulighet for å legge inn selvvanning hvis du ønsker det.

Du kan lese mer om plantekassene på nettsiden til BEDD.
Hjulene var det første som ble montert.

For oss som har en hage på flere nivåer og med lite plass til å lage vanlige bed, er det helt supert å bruke store plantekasser for å kunne få plass til flere planter. Selvvanning er også utrolig praktisk når vi er borte store deler av sommeren.

Et eget selvvanningskammer som plasseres i bunn av BEDD-kassen.

Siden BEDD produseres i Norge, koster de mer enn de fleste andre løsninger som er på markedet. Men hvis du velger å investere i en slik plantekasse, får du til gjengjeld et produkt av utrolig god kvalitet, som holder seg like fint i år etter år.

Nesten ferdig, men hagekatten Trine kan vel ikke være her? Hun elsker å være med der det skjer.

Selv om vår store BEDD-kasse som nevnt måtte tas fra hverandre og monteres på nytt, var selve panelene like fine, etter å ha stått ute året rundt siden 2016, altså i 7 år. Ikke antydning til rust eller misfarging. Det er for øvrig 10 års garanti på plantekassene.

BEDD produseres i Norge, og kan kjøpes blant annet hos Hageland, eller direkte i nettbutikken.

I en så stor plantekasse kan man fint plante flerårige vekster som står ute året rundt, både spiselige vekster og for eksempel stauder. Men har du selvvanning i bunn, er det viktig at denne er tømt før vinteren, slik at det ikke fryser i stykker.

Her sto tidligere mopeden parkert, men nå er den solgt, og vi får plass til flere planter, hurra!

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.