21 bildeglimt fra Hagemessen 2023

Hagemessen på Lillestrøm tiltrekker seg tusenvis av hageglade folk fra hele landet. Lørdag 22. april 2023 var vår fotograf på plass. Her er resultatet. Et yrende folkeliv og du kunne kjenne det i lufta: Nå vil hagefolket i gang!

Nok en gang samlet hagefolket seg. De som vil selge noe. Og de som vil kjøpe noe. Her er det noe for enhver smak og lommebok.

Canadian Outdoor lager spennende utemøbler i tre. Dette er solide saker.

Det er kanskje mangfoldet som gjør at denne messen er en suksess. Det er ikke bare planter. Eller bare drivhus. Det er faktisk alt mulig rart.

I tillegg til å være en utstillingsplass for de som selger noe, er Hagemessen også et sted for å lære noe nytt og spennende. Hver dag er det interessante foredrag med kunnskapsrike folk som elsker å formidle.

Bli med en tur rundt. Vi har plukket ut de mest interessante tingene for deg:

Flettepil er blitt veldig populært. Ikke uten grunn. Spennende plante.

Vi som lager Spirea.no, lager også Norges Nyttigste Hageblad – nemlig Hageguiden. Vi er tilstede på Hagemessen 2023 med en «mini-utstilling» hvor folk kan ta med seg en gratis 16-siders smakebit. Forhåpentligvis faller det i smak, og det blir et abonnement. Ikke noe gjør oss gladere enn det.

Her er vår lille boks i den såkalte Glass-gaten. Her kan folk forsyne seg av vår smakebit som er laget for å gi folk et inntrykk av hva magasinet handler om.
Vi har selv kjøpt en slik ovn av Rasmus Nørgaard Svane fra Forno. Det er alltid trivelig å slå av en prat med den blide dansken, som bor i Norge. Fotograf Tore klarte sannsynligvis å sikre et salg av nettopp en slik ovn vi selv har. Han la ut om hvor spennende det er å lage mat i vedfyrte steinovner. Og da ble det interesserte ekteparet overbevist og kjøpte!

Les om vår erfaring med å «fyre inn» steinovnen fra Forno.

Denne hjelper ikke i det hele tatt mot regn, men kan bli et flott smykke i hagen din. Tenk om du får roser som pakker inn hele konstruksjonen!
Dette kaller vi et rikholdig sortiment frø. Hvis du ikke finner noe interessant her, da er du kresen…
Hollandsk ost er veldig populært på en norsk hagemesse. Gutta bak disken er nokså rause med smaksprøver når de skjønner at det kan bli et salg.
En annen hollandsk gjenganger på Hagemessen, er den enorme boden med alt mulig av løk og knoller. Her får du bortimot alt – til greie priser.
Tenker du på å kjøpe drivhus? Da er Hagemessen stedet for å kunne «se og ta på det» før du bestemmer deg.
Det er ikke alle som klarer å sette sammen noe så flott. Men det er lov å beundre det proffene får til!
Se på denne «tipi-landsbyen». Ser herlig ut å kunne slappe av her en flott sommerdag i hagen.
Det er alltid imponerende å se folk som kan dele skifer slik at det passer. Her er verktøyet de bruker.
Dette hadde vært noe for å ønske gjester velkommen inn i hagen?
Den norske produsenten BEDD har virkelig slått på stortromma her. Det er laget en labyrint med deres modulære elementer. Bildet viser bare en liten del.
Ingen hagemesse uten folka som selger ting som lager lyd. Og nå er stadig flere blitt elektriske. Mindre bråk.
Se hvor flott det blir når du virkelig drar på og setter hundrevis av løk. Nå er dette i potter på en utstilling, men du skjønner tegninga?
Kjersti Bergesen er kjent fra flere TV-programmer. Hun bidrar til Hagemessen med stor kreativitet.
Det er nesten utrolig hva proffe anleggsgartnere får til på noen få dager. Nå er det en «skog» her. Om litt er det en messe som handler om noe helt annet.
Det er ikke et drivhus. Ikke en hagestue. Men hva er det? Jo, en veldig kul konstruksjon du kan bruke til hva du vil.
Denne ser ut som den er fra innspillingen av Game of Thrones. Sannsynligvis veldig fin til store kubbelys eller større fakler.

Håper turen rundt var interessant!

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.