Møt Finn, Dennis, Kjersti og Espen på Hagemessen

21. april åpner dørene til Norges største hagearrangement, nemlig Hagemessen på Lillestrøm. I tre hele dager kan du handle det du trenger til hagen – og hente inspirasjon fra hageprofiler som Finn Schjøll, Dennis Asbjørnsen, Kjersti Bergesen og Espen Skarphagen.

Er du på jakt etter ny gressklipper eller kanskje et drivhus? Da er Hagemessen i Nova Spektrum på Lillestrøm stedet for deg. Men det er også et stort foredragsprogram med spennende foredragsholdere fra inspirasjonsscenen.

Lær om Kjerstis pottehage

Liker du TV-programmene «Tid for hjem» og «Tid for hage»? Da bør du sette av tid til å høre  på Kjersti Bergesens nye og spesiallagde foredrag «Kjerstis pottehage». Programlederen har nemlig en travel hverdag, og ikke så mye tid til å stelle en tradisjonell hage. Dermed er løsningen å lage hele hagen i potter – en pottehage.

Kjersti foredrag kan du høre fredag 21. april kl 12 – og det er bare å bli sittende, for rett etterpå entrer Blomster-Finn scenen med sitt foredrag «Kom deg ut».

Kjersti har også deltatt med styling av et rom i «Villaveien», som er et nytt konsept for å vise ulike hagestiler i kombinasjon med oppholdsrom ute og inne.

Les mer om hva som skjer på Hagemessen her
Spiselig fra Dennis og Camilla

Den populære greenfluenseren Dennis Asbjørnsen kommer også til Hagemessen. Han holder foredraget «Min kjøkkenhage – dyrk enkelt, billig og bærekraftig», der han forklarer hvordan en amatør fra byen uten grønne fingre har klart å bli nesten helt selvforsynt med egne grønnsaker i hagen. Hans foredrag kan du høre både lørdag og søndag.

Lurer du på hvilke av hagens blomster du kan spise? Da bør du få med deg Camilla Anviks foredrag om samme tema, som hun holder alle tre dager. Camilla driver Skjærgårdshagen – Stall Anvik, der hun dyrker økologiske spiselige blomster, ville buketter og grønnsaker.

Bokaktuelle Espen Skarphagen deltar på Hagemessen i år igjen med foredrag om vann i hagen – spennende hvis du lurer på å få deg en stor eller lite hagedam.

Flere gode foredrag

Du gjør smart i å sette av god tid til messebesøket, for programmet inneholder flere godbiter:

 • «Urter i den økologiske hagen», ved De Haes Gartneri.
 • «Alle kan lage hage», ved Maria Syre Mjølhus, kjent som @hagepuls på Instagram.
 • «Suksessfaktorer i drivhus og vinduskarm», ved pensjonert brannmann og hageentusiast Ole Geir Skjæveland.
 • «Nyt norske blomster og planter» ved Tove Ladstein fra Opplysningskontoret for blomster og planter.
 • «Snarveien til drømmehagen» ved hagebokaktuelle Madeleine Strand.
 • «Plantebonanza med ArcticGardener» ved Anders Røyneberg.
 • «Humler i hagen» ved Sigrid Bakken Døsvik i La humla suse.
 • «Fuglene i hagen» ved Håkan Billing i Birdlife Norge.
 • «Hvordan lage en spiselig hage inne, uten masse jobb» ved Silje Bukholm fra Spirelykke.
 • «Grønnplanter innendørs» ved Veronika N. Steinsholt fra Nelson Garden.
 • «Barn i hagen» ved Veronika N. Steinsholt fra Nelson Garden.
Hele foredragsprogrammet med mer info og tidspunkter kan du se her.