Dennis fra Spiselig hage ute med ny bok

24 år gamle Dennis Asbjørnsen fra Stavanger har på rekordtid blitt en av Norges mest populære «greenfluencere». Nå er han ute med boken «Spiselig hage» der han deler sine tips til hvordan du også kan lykkes med kjøkkenhagen.

Dennis Asbjørnsen (24) står bak den populære kjøkkenhagekontoen @spiselighage på Instagram med over 38 000 følgere. Her gir han daglige oppdateringer, tips og inspirasjon til dem som vil dyrke sin egen mat.

I disse dager er han også blitt forfatter av boken «Spiselig Hage» som er på vei ut i bokhandler over hele Norge. Boken er gitt ut av Aschehoug og kan bestilles her.

– Det å dyrke sin egen mat er en drøm for mange. I min hage kan nesten alt spises. Jeg dyrker nesten 60 ulike spiselige vekster, i tillegg til at jeg har blomster som pollinatorene liker, forteller Dennis.

Les også: Dennis blir glad når andre dyrker mat
I stedet for å kaste gressklippet på dynga, kan du bruke det i kjøkkenhagen, tipser Dennis i sin nye bok. (Faksimile fra «Spiselig hage»)

Han brenner for å vise hvor enkelt og rimelig det kan være å dyrke egne grønnsaker.

Dyrkingsråd og såkalender

For at du skal komme i gang, starter boken med «Ti enkle ting å dyrke», som salat, hvitløk, tomater, sukkererter og jordbær. Dennis gir deg gode dyrkingsråd og tips enten du satser på kjøkkenhage, drivhus, balkongkasser eller noe på kjøkkenbenken.

Lurer du på når de ulike frøene skal sås? Da er det kjekt med en såkalender. (Faksimile fra «Spiselig hage»)

En egen såkalender gjør det lett å planlegge hagearbeidet. Du blir også kjent med hagens høns og lærer om stell av høner. I «Spiselig hage» får du alle de små tipsene og rådene som gjør at du vil lykkes med kjøkkenhagen din og kan fråtse i sunne og fargerike grønnsaker.

Skal du fylle pallekarmer, kan du bruke kvist og kvast fra hagen i bunnen i stedet for å kjøpe veldig mange sekker jord. (Faksimile fra «Spiselig hage»)
Les om Dennis i Hageguiden

Vi i Spirea.no var på besøk hos den driftige 24-åringen sist sommer, for å lage reportasje til Hageguiden – som er et nytt norsk hageblad som vi har startet. I Hageguiden 4, som kommer ut 20. april, kan du lese mer om Dennis og se bilder fra den kule hagen hans.

Hageguiden selges kun i abonnement – les mer og bestill her

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut