Dette fine magasinet kan du også lese hvis du blir abonnent

Årets første utgave av Hageguiden – Norges nyttigste hageblad – sendes snart over til trykkeriet. Bestiller du abonnement innen 7. mars, ligger det i din postkasse cirka 15. mars.

Utenfor vinduene er det fortsatt vinter, mørkt og kaldt med is og hålke akkurat nå. Synet som møter oss på jobben, er mye hyggeligere: Massevis av fargerike bilder av frodige hager og minner fra sommerens besøk hos hyggelige hagefolk.

Vi som driver nettstedet Spirea.no startet for en stund siden det nye norske hagebladet Hageguiden. Våren 2022 gir vi ut 3 nye papirutgaver som kommer til abonnentene cirka 15. mars, 20. april og 20. mai.

Hver av utgavene av Hageguiden er på 100 sider, trykket på tykt, deilig papir som yter de flotte bildene rettferdighet. I stedet for at hvert blad følger sesong, har vi valgt å lage temautgaver.

Les mer og bestill abonnement på Hageguiden her 
Lær om hageplanlegging

Årets første utgave, som er Hageguiden 3 – har temaet hageplanlegging. Her får du lære om hvordan du kan anlegge en ny hage, eller gjøre forandringer i den du har, på en enkel måte. For å illustrere dette har vi vært på besøk hos folk som har gjort nettopp dette: De har skapt sin egen drømmehage.

Vi har for eksempel vært på besøk hos Marita og Per Ryland i Bergen, som har gjort om en kjedelig «plen og tujahekk»-hage til et intimt uterom der de blant annet har satt trær og busker fra naturen i potter. Paret er veldig opptatt av gjenbruk, og har klart å lage hele hagen for bare 25.000 kroner. I Hageguiden 3 får du flere av Maritas gode tips til hvordan du kan lage hage på budsjett.

Noen andre hageeiere som er flinke til å utnytte lokale ressurser er Heidi og Tommy Kristoffersen i Harstad. De bruker for eksempel overskuddsstein fra en lokal entreprenør til å lage murer og trapper i skråningshagen sin – er ikke det smart!

Som andre hageeiere i Nord-Norge er de vant med å være litt tålmodige, men plantene vokser seg fine til slutt.

I helt motsatt ende av landet har vi besøkt Knut og Trine Tveit i Lillesand, som i løpet av 25 år har skapt en utrolig frodig, blomstrende og farge-koordinert sørlandsoase. Her vokser planter vi i Oslo bare kan drømme om, men som trives godt i den lune og skjermede hagen.

En slik hage er ikke for alle, men du verden så morsomt det er å se hva ekte hageentusiaster kan få til!

Og når vi først er inne på eksotiske hager: I august var vi på besøk i Flor & Fjære, den fantastiske blomsterparken utenfor Stavanger. Etter at du har sett bildene herfra, kommer du til å bestille billetter du også. For et paradis!

Tips som funker for alle

I tillegg til hagereportasjene, er alle utgavene av Hageguiden fulle av nyttige og praktiske tips til ting du kan prøve selv i din egen hage. Uansett om du har mye eller lite erfaring fra før, lover vi at du skal lære nytt. Og tipsene funker for hageeiere over hele Norge.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.