Bestill sette-poteter nå og vær klar til våren

Løk og poteter er noe av det enkleste du kan dyrke i hagen. Bestill setteløk og settepoteter nå – så er du klar til å sette i gang med dyrkingen litt senere i vår.

ANNONSE FOR SPISELIGHAGE.NO

Drømmer du om å høste dine egne poteter fra hagen? Poteter er utrolig enkelt å dyrke, funker over hele landet og egendyrkede poteter smaker bare så mye bedre enn de du kjøper.

Godt utprøvde sorter
Dennis Asbjørnsen fra Stavanger er en ekte «greenfluencer».

Nettstedet Spiselighage.no drives av 24 år gamle Dennis Asbjørnsen, som sin unge alder til tross har massevis av erfaring med dyrking av spiselige vekster. Han har en egen nettbutikk, der han selger et utvalg av blant annet settepoteter og setteløk, fra sorter som han har testet selv i sin egen kjøkkenhage.

– Hvis du skal dyrke poteter, er det viktig å bruke sertifiserte settepoteter for å unngå sykdom. I min nettbutikk kan du forhåndsbestille 5 fantastiske potetsorter som alle gir god avling, forteller Dennis.

De fleste har ikke ubegrenset med plass de kan sette av til potetåker – og de har gjerne lyst til å prøve litt forskjellige sorter. Men ofte selges settepoteter kun i store pakker – og du ender opp med å kjøpe mange settepoteter du ikke får brukt.

Hos Spiselighage.no får du kjøpt pakninger med kun 10 settepoteter av hver sort. Da kan du heller kjøpe flere sorter, slik at du har noe å høste gjennom en lang periode.

Den tidlige potetsorten Arielle har godt skall og gir stor avling fra tidlig på sommeren.

Du kan for eksempel starte med den tidlige sorten Arielle, og supplere med den halvseine sorten Asterix. Og på høsten kan du høste de seine og lagringsdyktige potetsortene Kerrs Pink, Mandel og Pimpernel.

Settepotetene du bestiller nå, får lov til å stå på lager til det er tid for å plante ut – levering skjer i uke 12-16.

Dyrk enkelt med setteløk

Løk er en annen matvare vi bruker mye av, og den er enklest å lykkes med fra setteløk. All sertifisert setteløk som selges i Norge er varmebehandlet slik at den ikke så lett renner i stokk hvis det kommer plutselige kuldeperioder på våren.

Løk er en super matplante å dyrke selv – anvendelig i mange retter og kan lagres i mange måneder i romtemperatur.

Hos Spiselighage.no får du kjøpt setteløk av både rødløk og gul kepaløk i pakninger fra 250 gram til 1 kg. 250 gram = cirka 25 setteløk – du kan sette 40-50 setteløk i en pallekarm.

En annen spesialitet i nettbutikken er setteløk av ramsløk. Denne kalles ofte for «Nordens hvitløk» og vokser vilt mange steder i Norge. Du kan også fint dyrke ramsløk i din egen hage, helst et sted i skygge eller halvskygge.

Ramsløk kan dyrkes på skyggefulle steder i din egen hage og høstes om våren.

Og så har du kanskje hørt om jordskokk? Disse dyrkes også fra setteknoller som du putter i jorda om våren det første året. Etter det kan du ta vare på dine egne knoller og bruke som setteknoller – men du trenger noen få til å starte med.

Se hele utvalget i nettbutikken til Spiselig Hage.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.