Hvis du praktiserer bokashi fermentering, er det smart med en ekstra beholder til å mellomlagre matavfallet. Vi har testet avfallsbeholderen BioProffa fra BokashiNorge.
SPONSET PRODUKT
For å unngå å åpne den lufttette bokashi-bøtta ofte, er det veldig praktisk med en egen beholder på kjøkkenbenken, til å putte matrester oppi etterhvert som de oppstår. Ofte ender det opp med å bruke en tom isboks eller noe lignende, men det ser ikke så bra ut – og kan i tillegg gi lukt.
BioProffa avfallsbeholdere selges i nettbutikken til BokashiNorge i 4 og 5 liters størrelse, og i flere forskjellige farger. Vi har testet en rød bøtte som er 5 liter, og den er mer enn stor nok til oss som er 2 voksne + en tenåring i huset (og litt flere tenåringer noen ganger).
Kullfilter hindrer lukt og fluer
Fordelen med å bruke BioProffa i stedet for en isboks, er at at den har et lokk med kullfilter som gjør at det verken blir bananfluer eller lokk. Det er naturligvis ikke anbefalt å la avfallet stå i bøtta i mange dager, men selv om du gjør det, blir det ikke lukt, er vår erfaring.
Det er også fint å ha en bøtte som gjerne kan stå synlig på benken uten å skrike «søppelbøtte».
Kan tas med på hytta
Vi ser også for oss at det er veldig praktisk å ha en luktfri bøtte til matavfall for eksempel når du er på hytta, på båttur, på camping eller andre steder der du ikke har tilgang til bokashibeholderen. Da er det bare å fylle opp bøtta og ta med hjem til fermentering – eller levere til gjenvinning når du kommer til et sted der det er mulig.