Vi tester: Praktisk og luktfri bøtte til matavfall

Hvis du praktiserer bokashi fermentering, er det smart med en ekstra beholder til å mellomlagre matavfallet. Vi har testet avfallsbeholderen BioProffa fra BokashiNorge.

SPONSET PRODUKT

For å unngå å åpne den lufttette bokashi-bøtta ofte, er det veldig praktisk med en egen beholder på kjøkkenbenken, til å putte matrester oppi etterhvert som de oppstår. Ofte ender det opp med å bruke en tom isboks eller noe lignende, men det ser ikke så bra ut – og kan i tillegg gi lukt.

BioProffa avfallsbeholdere selges i nettbutikken til BokashiNorge i 4 og 5 liters størrelse, og i flere forskjellige farger. Vi har testet en rød bøtte som er 5 liter, og den er mer enn stor nok til oss som er 2 voksne + en tenåring i huset (og litt flere tenåringer noen ganger).

Kullfilter hindrer lukt og fluer

Fordelen med å bruke BioProffa i stedet for en isboks, er at at den har et lokk med kullfilter som gjør at det verken blir bananfluer eller lokk. Det er naturligvis ikke anbefalt å la avfallet stå i bøtta i mange dager, men selv om du gjør det, blir det ikke lukt, er vår erfaring.

Det er også fint å ha en bøtte som gjerne kan stå synlig på benken uten å skrike «søppelbøtte».

Kan tas med på hytta

Vi ser også for oss at det er veldig praktisk å ha en luktfri bøtte til matavfall for eksempel når du er på hytta, på båttur, på camping eller andre steder der du ikke har tilgang til bokashibeholderen. Da er det bare å fylle opp bøtta og ta med hjem til fermentering – eller levere til gjenvinning når du kommer til et sted der det er mulig.

Les også: Hvilken bokashibøtte er best – Loop eller klassisk

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.