Vi tester: Praktisk og luktfri bøtte til matavfall

Hvis du praktiserer bokashi fermentering, er det smart med en ekstra beholder til å mellomlagre matavfallet. Vi har testet avfallsbeholderen BioProffa fra BokashiNorge.

SPONSET PRODUKT

For å unngå å åpne den lufttette bokashi-bøtta ofte, er det veldig praktisk med en egen beholder på kjøkkenbenken, til å putte matrester oppi etterhvert som de oppstår. Ofte ender det opp med å bruke en tom isboks eller noe lignende, men det ser ikke så bra ut – og kan i tillegg gi lukt.

BioProffa avfallsbeholdere selges i nettbutikken til BokashiNorge i 4 og 5 liters størrelse, og i flere forskjellige farger. Vi har testet en rød bøtte som er 5 liter, og den er mer enn stor nok til oss som er 2 voksne + en tenåring i huset (og litt flere tenåringer noen ganger).

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
Kullfilter hindrer lukt og fluer

Fordelen med å bruke BioProffa i stedet for en isboks, er at at den har et lokk med kullfilter som gjør at det verken blir bananfluer eller lokk. Det er naturligvis ikke anbefalt å la avfallet stå i bøtta i mange dager, men selv om du gjør det, blir det ikke lukt, er vår erfaring.

Det er også fint å ha en bøtte som gjerne kan stå synlig på benken uten å skrike «søppelbøtte».

Kan tas med på hytta

Vi ser også for oss at det er veldig praktisk å ha en luktfri bøtte til matavfall for eksempel når du er på hytta, på båttur, på camping eller andre steder der du ikke har tilgang til bokashibeholderen. Da er det bare å fylle opp bøtta og ta med hjem til fermentering – eller levere til gjenvinning når du kommer til et sted der det er mulig.

Les også: Hvilken bokashibøtte er best – Loop eller klassisk
Hageguiden