God påske med stemor fra Blomster-Svein

Stemor er en super plante å bruke om våren til å pynte opp på trappa og på terrassen. Vi har vært hos Blomster-Svein i Lier og sikret oss noen fargeklatter til påske.

Her vi bor er blomsterbutikker og hagesentre for tiden stengt pga korona, men kreative Svein Opsahl som driver Grette Gartneri i Lier har funnet en løsning likevel. Bestill på SMS, Vipps penger – så kommer Blomster-Svein ut fra drivhuset med varene dine. Genialt!

Blomster-Svein har også nettbutikk der du kan bestille alunrot blant annet, han sender til hele landet.

Svein Opsahl får gått mange skritt i gartneriet når han henter varer for kundene sine.
Fint å få pynte opp litt

Det virker uansett ikke som det er så god stemning for at vi fra Oslo-området drar langt avgårde på påskeferie, så da er det ekstra fint å kunne pynte opp litt hjemme.

Foreløpig er det ikke veldig vårlig i hagen vår, og definitivt fare for frostnetter, men både stemor og påskeliljer klarer seg fint selv om det skulle fryse på. Hvis Yr melder kulde, kan du eventuelt legge over et fleecepledd eller flytte plantene inn om natta.

Småblomstret stemor er noen av de mest langlivede «sommerblomstene» som finnes – de kan stå og blomstre fra tidlig vår til sen høst hvis du steller dem godt.

Stemor og andre planter som selges nå så tidlig på våren er ferdig herdet for å takle utendørslivet, så det er ingen god idé å bruke dem som inneplanter. Da vil de blomstre av veldig fort.

Les også: Stemor tåler både en og to frostnetter
Påskeliljer bør kjøpes i knopp, da varer de lenger enn hvis de allerede har begynt å blomstre i gartneriet.

Blomster-Svein minner også om at det er viktig å handle hos blomsterhandlere, og ikke bare raske med seg noe fra matbutikken. Blomsterhandlere som må holde stengt er helt avhengig av å få inn inntekter gjennom denne vanskelige tiden – blomster er jo ferskvarer som ikke kan lagres til pandemien er over.

Kundene som hadde forhåndsbestilt møtte opp foran drivhuset for å hente noen fargeklatter til påskepynt.

Og vi ønsker jo å kunne handle i det sjarmerende gartneriet til Svein også i fremtiden, så derfor valgte vi å ta en liten kjøretur dit før påske.

I løpet av helga skal vi få plassert blomstene i egnede krukker, så blir det litt finere å gå forbi inngangspartiet.

God påske!

PS: Dette er IKKE et sponset innlegg – vi har betalt for blomstene selv og skriver om dette fordi vi heier på flinke folk i hagebransjen.

Alle stemorsplantene som Blomster-Svein selger er herdet slik at de vil tåle å stå ute.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.