Norges nyttigste hageblad kommer 20. april!

- Innhold fra Spirea.no -
Selv om vi i dag kan finne veldig mye god info på nett, er det noe spesielt med å sette seg ned og bla i et lekkert hageblad i papir. I Hageguiden får du derfor begge deler – både hageblad og digital hageskole.

Vi som lager Spirea.no har i mange år jobbet som hagejournalister for ulike oppdragsgivere. Vi har også gitt ut en hagebok som også heter Hageguiden, i 2013. (Boken er utsolgt.)

En av våre viktigste erfaringer er at at hage er et «fag» der vi aldri bli utlært. Opp gjennom årene har vi prøvd mye forskjellig, og snakket med et utall gartnere og hagefolk – og vi lærer alltid noe nytt.

Vi deler vår kunnskap og erfaringer

I og med at vi jobber som journalist og fotograf til daglig, har vi nærmest som et livsmotto at alt det vi lærer, ønsker vi å formidle til andre.

- Innhold fra Spirea.no -

For en stund siden fikk vi ideen: Hva med å lage et helt nytt hageblad for norske forhold? Og i tillegg gi leserne tilgang til kvalitetssikrede, digitale hagetips?

Innholdet i Hageguiden – som i 2021 koster 249 kroner for hele året – tilsvarer langt mer enn det du får kjøpt i en bok.

Magasinet på 100 sider er fullstappet med inspirerende og informativt hagestoff. I skrivende stund er vi i innspurten av produksjonen, og vi er kjempestolte over det vi har laget! Hvis dette hagebladet hadde stått i bladhylla, hadde vi kjøpt det tvert!

Her er et eksempel på noe duk kan få lese om i Hageguiden-magasinet.

Hageguiden selges kun i abonnement via vår nettbutikk

Det lekre magasinet vil ligge i postkassa til alle abonnenter som bestilte innen 11. april – cirka 20. april. Hvis du bestiller innen 2. mai får du bladet tilsendt cirka 12. mai.

Blant temaene du kan lese om i bladet er:

 • Hageplanlegging for ulike hagestiler
 • Inngangsparti
 • Få en fin hage i skyggen
 • Hvordan lage hage hvis du har skråning/bratt tomt
 • Blomstring i hagen – året rundt
 • Dyrking i ulike klimasoner
 • Dyrke grønnsaker i kjøkkenhagen
 • Hvordan bruke lys i hagen
 • Utekjøkken, grill og pizzaovn
 • Hvordan bli kvitt brunsnegler og ugress
 • Reisetips til vakre hager vi har besøkt
Den digitale hageskolen hjelper deg hele året

Med en gang du bestiller abonnement på Hageguiden i vår nettbutikk, får du tilsendt passord til den digitale hageskolen.

Hageskolen består av 12 deler – 1 for hver måned. For å se et eksempel har vi lagt ut januar på en åpen nettside – de andre månedene må du ha passord for å lese.

I tillegg har vi laget en nedlastbar hagekalender som er eksklusiv for abonnenter.

Alt digitalt innhold vil være tilgjengelig for abonnentene også senere år – det du har betalt for kan du bruke så lenge du ønsker. 

PS: Hvis du har gjennomført bestilling av Hageguiden, vil du få tilsendt en ordrebekreftelse + en velkomstmail fra oss med passord til de første delene av hageskolen. Dersom du ikke har fått noe – sjekk spam-/søppelpostkasse. Finner du ikke der heller, ta kontakt med redaktør Bjørnhild – bjornhild@tastatore.no så hjelper vi deg videre.

Passer Hageguiden for hele landet?

I tiden som har gått siden vi lanserte Hageguiden, har vi fått en del spørsmål fra folk i Nord-Norge og andre steder med det vi kan kalle utfordrende klima for hage. Hvis du er vant med å lese andre hageblader med mye innkjøpt stoff fra Sverige og Danmark, er det ikke rart om du er skeptisk.

Når vi lager Hageguiden er det et mål at alle, uansett hvor i Norge de bor, skal finne tips og råd som funker for deres hage. De aller fleste plantene vi omtaler er hardføre busker, stauder og trær, da disse er enklest å lykkes med uansett hvor du bor. Det er jo tross alt vinter og korte dager helt fra sør til nord i landet, sånn at det har ingen hensikt å skrive om planter som bare passer i Syden.

Så alt i alt mener vi at Hageguiden er en god investering – enten du er helt nybegynner i hagen eller har mer erfaring.

Hva skjer neste år?

I 2022 kommer vi til å utgi 3 papirutgaver av Hageguiden + en ny digital tjeneste. Alle som abonnerer i 2021 vil få et gunstig pristilbud på årsabonnement 2022 – som takk for at de støtter oss i en krevende oppstartsfase.

Les også: Hvorfor betale for å abonnere på et hageblad?

 

 

 

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"*" indicates required fields

Navn*
Personvern*