Bygge terrasse med Møre Royal terrassebord

Etter over 30 år var terrassegulvet vårt blitt ganske slitent. Vi var også lei av å skure og beise på nytt nesten hvert år. Løsningen ble å bytte ut det gamle gulvet med Møre Royal terrassebord som er kokt i olje.

Denne sesongen har nordmenn satt terrasserekord og vi har absolutt bidratt til dette. For noen uker siden dro vi avgårde til byggevarebutikken og kjøpte en stort lass med planker. Og ikke hvilke som helst planker.

Denne haugen med brune planker, og en hel del flere, er nå blitt vårt nye terrassegulv.
Royal-impregnert på gulvet

Etter å ha gjort litt research fant vi ut at vi ønsket å bruke såkalte royal-impregnerte terrassebord som gulv til den «nye» terrassen. Varemerket MøreRoyal® består av en serie trykkimpregnerte materialer som rett og slett er kokt i olje etter impregneringen. Dette skal ifølge produsenten Talgø gjøre at gulvet blir vedlikeholdsfritt i 6-7 år. Unntatt vask, naturligvis, det bør gjøres hvert år.

En stor del av jobben var å ta opp de gamle plankene, som delvis var spikret, delvis skrudd inn i bjelkene under.

Royal-impregnerte terrassebord finnes i ulike varianter. Vi valgte brune bord med riller, produktet heter MøreRoyal Duo.

«Ulempen» med disse eksklusive terrassebordene er naturligvis prisen. Den er cirka tre ganger så høy som for vanlige, grønnimpregnerte terrassebord. Med en pris på 32 kroner pr lengdemeter blir kvadratmeterprisen fort like høy som for parketten du har i stua.

Vi synes likevel det er verdt prisen, hvis dette betyr at vi slipper å skure vekk gammel olje/beis og olje på nytt nesten hvert år.

Slik så gulvet ut før. Vi synes det var modent for utskifting.

MøreRoyal gir 50 års garanti for gjennområtning, det holder for oss! I tillegg vil ikke plankene vri seg eller sprekke, slik billigere materialer ofte kan gjøre.

Hvis du har orientert deg i terrassemarkedet har du sikkert også sett at det finnes alternativer til en langt høyere pris enn de royalimpregnerte vi har brukt – fra det eksklusive treverket Kebony til ulike komposittprodukter (laminat). Sistnevnte vil være helt vedlikeholdsfrie, men vi synes de er litt «plastic fantastic» å gå på.

Skjult innfesting for skruer

Et annet «triks» for å få et mer eksklusivt gulv, er å feste gulvet med «skjulte» skruer. Vi kjøpte et spesialverktøy fra Essve, og noen dritdyre skruer – og vips var det (nesten) ingen synlige skruer på gulvet. I tillegg til det visuelle, så gjør dette også at det mindre fare for at gulvet fliser seg opp eller sprekker når du skrur.

Ved hjelp av dette spesielle verktøyet kunne vi feste terrasseskruene skrått inn på siden av planken.
Nytt inngangsparti

Etter at vi fikk se hvor fin terrassen ble med nytt gulv, fikk vi lyst til å gjøre det samme med plattingen utenfor inngangspartiet. Her hadde «tidens» tann gjort at hele konstruksjonen var blitt skjev, så vi måtte rett og slett jekke opp og støpe nytt fundament for stolpen som bærer vekten av takutstikket.

Etter at dette var på plass, var det en smal sak å bytte ut de gamle plankene med nye, fine terrassebord.

Egentlig er det ikke så rart at nordmenn er «verdensmestere» i terrasse – når det først er fint vær må vi jo ha en fin uteplass å sitte på. Det er heller ikke vanskelig å bygge terrasse, det klarer de fleste som ikke har 10 tommeltotter.

Alle kappender bør oljes med denne eksklusive terrasseoljen, med en literspris godt over prisen på rødvin…Det er også denne oljen som skal brukes når terrassen skal behandles på nytt om 6-7 år.
Flere terrassetips

Det er ikke første gang vi i Spirea.no har snekret terrasse og andre ting til uterommet. Her har vi samlet noen ulike artikler som gir tips til terrassebygging og -vedlikehold:

Slik laget vi en flott terrasse på 1-2-3
Bygg trapp med trappevanger og terrassebord
Beise terrasse med «magisk» pensel
Ikke beis terrassen for tidlig
Tripp-trapp….vi har bygget en ny trapp

OBS: Dette er IKKE et sponset innlegg, vi har betalt for de eksklusive materialene selv, i dyre dommer…

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut