Ta opp tulipan-løkene og lagre til høsten

Tulipanene våre har vært et vakkert syn i vår, men nå er de fleste av dem avblomstret. Da tar vi dem opp og lagrer til de kan settes igjen til høsten.

Hvis du lar tulipanene stå der de er, vil de blomstre fint to-tre år, men etter det vil det ofte bli bare blader. Dette kommer av at løkene deler seg i flere mindre, og det er ikke nok vekstkraft i hver løk til å lage blomster.

I dette opphøyde bedet satte vi 200 tulipanløker sist høst. Nå har Bjørnhild tatt dem opp for å bruke plassen til noe annet.
Legges til tørk

Hvis du i stedet tar opp tulipanløkene og tørker dem og deler dem etter at de er avblomstret, vil de vare lenger. Det er ikke vanskelig, du bare tar opp hele planten med stilk, blader og løk, klipper av frøkapselen og legger til tørk i en eske på et tørt sted med god lufting.

En plasteske av denne typen kan brukes til å oppbevare løkene i til høsten. Men husk at de må stå et sted under tak.

Det er viktig at du bevarer alt det grønne under oppbevaring, sånn at mest mulig næring får trukket tilbake i løken.

Det grønne bladverket skal visne ned i sitt eget tempo.

For å få store, livskraftige tulipanløker bør du også gjødsle minst en gang i vekstperioden. Du kan bruke beinmel eller annen gjødsel som for eksempel pelletert hønsegjødsel.

Tulipanene er utrolig vakre når blomstringen står på, men nå er det slutt for i år.

Frøkapselen som dannes etter blomstringen bør også klippes av før du legger løkene til lagring. Dette for at planten skal bruke mest mulig energi på løken, og ikke på å danne frø.

Vi har flere sorter tulipaner med ulik blomstringstid, disse har litt igjen før de er avblomstret.
Dette tulipanbedet får vente litt før vi tar opp løkene.
Les også: Nå er det tulipan-bonanza i hagen
Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!