Botaniske tulipaner – nå er de kjempefine

De botaniske tulipanene, også kalt villtulipaner, er ikke så store og prangende som de «vanlige», men like fine synes vi. I dag fortet vi oss å ta bilder da sola skinte og de var på sitt fineste.

I fjor satte vi en hel del løker i hagen som vi fikk sponset av nettbutikken Hageglede.no .

Vi fant en ledig jordflekk mellom gangveien og en hekk av brudespirea til å sette ned noen løker av botaniske tulipaner.

Det var blant annet noen såkalte botaniske tulipaner, av typen Tulipa Turkestanica. De har gule og hvite blomster og kommer i blomst litt tidligere på våren enn de vanlige tulipanene. En annen ting som er spesielt er at de lukker blomstene når det blir mørkt eller i regnvær.

Det er flere klokker på samme stengel, så det er mye blomstring for pengene.

Hos oss er det ikke spesielt tidlig vår på grunn av at det er lite sol deler av året, så de botaniske tulipanene begynte ikke å blomstre før midten av april. Andre steder har vi sett dem flere uker tidligere. Men det som sommer sent, kommer som regel godt, og nå er de kjempefine.

Se de nydelige detaljene!

Det er ikke lenge før de «vanlige» tulipanene står i fullt flor heller, men inntil det skjer koser vi oss med de «ville».

Årsaken til dette begrepet er at dette er tulipaner slik de opprinnelig vokser i naturen, mens «vanlige» tulipaner er foredlet gjennom mange år til å ha spesielle egenskaper.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.