En enda bedre sekk for Birken og skiturer

Osprey Kresta 14 har plass til alt du trenger, og er fantastisk behagelig å gå på ski med, er Bjørnhilds dom etter å ha testet den nye modellen på flere skiturer.

SPONSET PRODUKT

Skal du gå Birken og endel andre skirenn, er det et krav om å bruke ryggsekk som veier minimum 3,5 kilo.

Vi har tidligere testet Ospreys modeller Tempest 9 og Talon 11, som vi var veldig godt fornøyde med. 
Bjørnhild har vært på tur med denne gjengen, i det fantastiske skiterrenget på Skeikampen.

De siste ukene har vi testet en helt ny modell fra Osprey, som er spesielt beregnet på kvinner som går på ski. Bjørnhild har brukt sin Kresta 14 liter sekk på både korte og lange skiturer, og er ikke i tvil om at dette blir hennes nye Birken-sekk.

Hun har blant annet brukt den nye sekken på Skeikampen, som er ett av de aller beste områdene for langrenn vi har i Norge. Der er det perfekt å trene mot skisesongen, på en tid da det er lite snø i lavlandet.

Les også: Skeikampen er vårt kalde vintereventyr
Sitter godt på ryggen

Hovedårsaken til at hun liker den så godt, er at den har en ergonomi som gjør at den sitter veldig behagelig på ryggen når du går langrenn. Det mest geniale er at den er smalet inn i bunn, slik at du slipper å få armene borti sekken når du svinger stavene.

Sekken er stor nok til å få med alt som trengs til skituren, men samtidig liten nok til å sitte godt på ryggen.

Med en sekk på 14 liter får du også plass til ekstra klær, matpakke og skismøring uten at sekken buler. Til Birkebeinerrennet skal sekken veie 3,5 kilo, og inneholde blant annet varme klær som fort tar litt plass.

Den er også veldig enkel og stilren i designet, uten masse stropper og ytterlommer – alt er pakket inn så det ikke kommer i veien. Det er kun mage- og bryststroppen som henger løst, men de bør jo også være lett tilgjengelige.

I tillegg til det store hovedrommet er det to mindre glidelåslommer. Det er også plass til vanntank (camelback).

Skulle det være noe som manglet, måtte det ha vært en utvendig nettinglomme til å putte ting oppi i full fart. Men må du først stoppe for å smøre ski, må du uansett ta av deg sekken og finne frem smøring.

Kresta 14 skiller seg litt ut fra tidligere design fra Osprey. Den ser litt mindre ut som sportsutstyr og kan gjerne brukes i byen også. Og det er bra.
Langrenn og alpint

Sekken er også beregnet for de som driver med randonee, alpin eller snowboard. Det er for eksempel stropper der du kan feste ski eller brett bak på sekken og dermed ha armene fri.

Osprey Kresta 14 er dermed den perfekte julegaven til en dame som er glad i å gå på ski.  Kanskje en ny sekk er den ekstra motivasjonen som trengs for å melde seg på Birken?

Her kan du sjekke pris og bestille sekken i nettbutikken Outnorth (Annonselenke)

PS: Det finnes også en herreutgave av den samme sekken, den heter Kamber 16.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.