Hjem Mat & Drikke Gryteretter Når du skal lage pastasaus til en hel hær

Når du skal lage pastasaus til en hel hær

Spirea-fotografen Tore tjenestegjorde i Hæren. Han kan ikke huske at det ble servert noe som lignet på dette...
- Annonse -
Ender du ofte opp med å kjøpe pastasaus på glass fordi du skal lage en kjapp og enkel middag? Denne oppskriften er nesten like kjapp, koster mindre og er mye sunnere.

Det finnes knapt en småbarnsfamilie som ikke serverer pasta med tomatsaus med jevne mellomrom. For med mindre du har ekstremt kresne barn, trenger du i hvert fall ikke å tvinge i dem grønnsakene når du serverer dem i form av rød saus.

Vi er ikke mer fancy enn andre, det står stadig pasta på bordet her i huset også. Men vi lager ofte tomatsausen fra bunnen, i stedet for å kjøpe ferdig saus på glass. På den måten får vi nemlig lurt inn litt mer grønnsaker uten at avkommet merker det.

Les også: Tøm kjøleskapet og lag deilig grønnsakssuppe

Grunnoppskriften vi bruker kan varieres i det uendelige. Du kan tilsette linser, kjøttdeig eller pølser for å få proteiner. Ved å tilsette mer vann og buljong kan det bli til hjemmelaget tomatsuppe, som smaker vesentlig mer enn posesuppe.

Basilikum og biter av parmesan-ost gjør underverker for mange retter, også denne.

Og ikke minst er dette en super oppskrift hvis du skal lage mat til en hel gjeng ungdommer – det koster nesten ingen ting og alle liker det. Godt tips til skoleturer og treningssamlinger!

- Annonse -

Oppskriften under viser mengden vi brukte til en stor gryte som holdt til middag for 4 personer i 2 dager.

Ingredienser:
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 gulrot
  • Olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 200 g linser
  • 1 buljongterning
  • 2 pakker pølser
  • Pasta
Start med å frese grønnsakene i olje.
Fremgangsmåte:
  1. Kutt alle grønnsakene smått, og fres i olje til løken er blank og myk.
  2. Tilsett hermetiske tomater og la dem koke med på svak varme til gulroten er myk.
  3. Bruk stavmikser for å få en jevn, glatt saus.
  4. Kok linser i en kjele ved siden av, tilsett en buljongterning i vannet.
  5. Rør inn linsene i gryta før servering. Tilsett pølser, kjøttdeig, bacon eller hva du måtte ønske å bruke, bruk gjerne rester som du må bruke opp pga dato.
  6. Server med pasta, evt brød, salat eller noe annet du liker.
Hvis du liker grønnsaker i sin opprinnelige form, kan du droppe å bruke stavmikseren.

Velbekomme!

Tips:

Lag sausen klar kvelden i forveien og sett i kjøleskapet. Da har du middag på et kvarter, det er bare å varme opp og koke pasta, så er det klart.

Brune linser inneholder proteiner og gjør sausen mer mettende. Veldig smart hvis du skal lage mat til mange for en billig penge.