Alunrot trives best i krukker

Enten du er på jakt etter noe nytt og spennende til høst-krukkene, eller bare vil ha noe som kan overvintre i krukkene – alunrot er en super krukkeplante!

Alunrot er blitt en skikkelig trendplante de siste årene, og det er ikke rart. For det er en skikkelig kul staude som finnes i nær sagt alle tenkelige bladfarger og -mønstre.

Disse alunrot-ene sto tidligere i ulike bed og gjorde lite av seg. Vi gravde dem opp og laget et lite krukkemiljø av dem i stedet.
La den skinne for seg selv!

Vi har ganske mange forskjellige alunrot-sorter i vår hage, har helt mistet tellingen. Og det vi har erfart er at alunrot som oftes trives bedre i krukker enn hvis de står i et bed sammen med andre stauder.

Heucherella «Sweet Tea» heter denne sorten som har stått i en stor krukke i skyggen i hele sommer.

Hvis alunrot får stå alene i en krukke vil den vokse seg stor og flott i løpet av sommeren, men hvis den er inneklemt mellom andre stauder i et bed, har den en tendens til å bli ganske pjuskete. Hvis du vil plante alunrot i bed er det bedre å sette flere alunrot sammen, enn å plante f eks alunrot sammen med løytnantshjerte eller hosta som blir ganske så gedigne hos oss.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
Mørke røde alunrot gjør seg lekker i denne krukken. Sorten heter «Obsidian».

Alunrot er også lettere å lykkes med hvis den stort sett står i skygge – står den i sterk sol kan bladene bli stygge på noen sorter. Det varierer litt – generelt er det slik at planter med mørke blader trenger/tåler mest sol, mens de med lyse blader kan stå i skyggen.

Les også: Derfor får noen røde blader
Husk god drenering

Det er lett å tenke at alle planter vil ha det best hvis de står i rett i jord, og ikke i en krukke, spesielt med tanke på overvintring. Vi har overvintret alunrot i både store og små krukker, og det har gått veldig bra!

Denne synes vi er bare helt nydelig! Heucherella x «Solar Eclipse» heter den. Den mørke til høyre heter «Bella Notte».

Men obs: Det som er viktig er at det er god drenering i krukka, slik at planten ikke blir stående i vann i mange uker og måneder.

Dette er to av våre eldste alunrot-planter. «Marmelade» og «Lime».

Blomster-Svein i Lier, som er den i Norge som selger flest forskjellige sorter alunrot, anbefaler at du planter i relativt små krukker som du kan legge ned på siden før de overvintres.

Les også: Bruk alunrot og juleroser i høstkrukkene
Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut