Østmarka – Oslo på sitt aller beste

Noen kilometer fra der vi bor ligger Østmarka, etter vår mening et av Norges beste områder for tur og friluftsliv. Vi dro dit på telttur i finværet!

Østmarka er et mye brukt turområde både sommer og vinter, og en av perlene er Langvann. Vannet ligger så langt inn i marka at du kan finne stillhet, fred og ro – og ikke alt for mange andre mennesker.

Lars Monsen ville nok ha ledd av oss! Tenk å ha med seg så mye bagasje for én overnatting….

Fredag ettermiddag fant vi frem to store tursekker og pakket med oss telt, soveposer, liggeunderlag, hengekøye, stormkjøkken, mat og drikke – og kjørte i retning Østmarka. Vi satte fra oss bilen på utfartsparkeringen på Grønmo, monterte på oss sekkene og satte i turmarsj i retning Langvann.

Skikkelig trollskog! På varme dager er Østmarka deilig og sval.

Avstanden fra Grønmo til de beste teltplassene ved Langvann er 4-5 kilometer, litt avhengig av hvilken rute du velger.

Stormkjøkken med gass er veldig greit å bruke på tur.

De første par kilometerne er det grusvei, men så snart du kommer ut i terrenget er det bare å forberede seg på å gå rolig på ulendte stier. Opp og ned, på kryss og tvers – og med tung sekk er gode fjellsko riktig fottøy.

Denne trappa mellom Smalvann og Langvann er nylig blitt forbedret av pensjonistene i ØX med en solid kjetting som «gelender».

På vei til Langvann passerte vi Østmarkkapellet, Rundvann og Smalvann – fantasien er ikke så stor når det gjelder navnsetting av vannene i Østmarka.

Etter morgenbadet nyter Tore utsikten fra sin Amok Draumr hengekøye. Her i «lenestol-modus». Greit med cowboyhatt når fotografen blir nærgående. Badetøy er ikke påkrevet på slike steder…

På forhånd hadde vi sett oss ut en teltplass, men da vi kom dit var den naturligvis opptatt av to karer på fisketur. Men heldigvis fant vi en plass som egentlig var enda bedre, bare 300 meter unna. Her var det både plass til å sette opp teltet, trær til å henge hengekøye i, bålplass og et eget «bord».


 

Tore i gang med produksjon av frokost. Sjekk det flotte «bordet» naturen har laget for oss.
Egg og bacon til frokost!

Og ikke minst var det fint å bade der! Badetempen i Langvann er nå veldig behagelig, til og med selvutnevnt «badepyse» Tore tok seg en lang svømmetur.

Bildebevis: Tore har badet! Lenge.
Bjørnhild er ganske flink til å sette opp teltet vårt, etter å ha gjort det ganske mange ganger på våre ulike turer.

Vi er i det hele tatt veldig fornøyde med at vi fikk til en ganske spontan telttur på en helt vanlig fredag kveld. Under to timer fra vi dro hjemmefra befant vi oss midt i «villmarka», med leirplassen helt for oss selv og ingen forstyrrende lyder. Og veldig dårlig mobildekning…

Fredagsmiddagen på tur var reker! De smakte som vanlig utmerket, og er faktisk veldig bra turmat.
Stien langs vestsiden av Langvann byr på spektakulære opplevelser. Men det er ikke for alle. Dette er ikke rulle-fortauet på Gardermoen!

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.