Vi snekret vårt eget Syden-bed – med palme!

Definisjonen på «hagegalskap» er vel når du begynner å snekre nye plantekasser i 30 graders varme! Men vi synes resultatet ble veldig lekkert, spesielt etter at vi plantet vår aller første palme i det nye bedet!

Når alle bed og krukker og kasser er fulle, og du har lyst på en palme, hva gjør du da? Snekrer en ny blomsterkasse, vel.

For noen dager siden var vi besøk i en hage i nabolaget der de har massevis av palmer og andre eksotiske planter. Det vil vi også ha! OK, kanskje ikke så mange som Hanne & Rune har, men én palme må vi kunne ha.

Utsikten fra det nordvendte vinduet i Tores studio. Kunne vært verre.
Opprinnelig fra New Zealand

Takket være søndagsåpent hagesenter kom Tore hjem med en New Zealandsk palme, Newzealandsk lin (Phormium tenax) for å være nøyaktig. Dette er en eviggrønn staude i dagliljefamilien, og kommer som navnet tilsier opprinnelig fra New Zealand.

Palmer er veldig kule, og nå har vi også fått en som vi håper vil trives i vår hage.

Den finnes både med grønne og mørkerøde blader, vår er helt grønn og skal visstnok være mer hardfør enn de røde. Den tåler også godt sjøsprøyt, og er populær som hageplante i hele Europa.

Palmer har det til felles at de er eviggrønne og trives bedre i nærheten av en strand i Syden enn i Norge. Men vi gjør et forsøk likevel!

Ifølge palmeentusiaster på internett skal det gå an å overvintre Newzealandsk lin utendørs på milde steder i Norge, men det har ikke vi tenkt å ta sjansen på. Den skal få lov til å komme inn i spisestua i god tid før vinteren, i selskap med sitronplanten og Agapanthus.

Les også: Vi har laget vårt eget orangeri i spisestua

En norsk sommer som denne bør derimot være ypperlig for en palme. Vi har plantet den i den nye plantekasse som vi har snekret i helga, blir den som et smykke i for-hagen.

Tores morfar var møbelsnekker og ville nok ristet på hodet hvis han hadde sett dette. Men på den annen side: Vi fikk det gjort. I dag.

Sammen med palmen fikk vi også plass til to høstasters, som egentlig er tre planter satt sammen i samme potte med blå, hvite og rosa blomster.

Akkurat nå er vi veldig glade for at vi er hjemme i vår egen hage og ikke på ferie et sted der det er 45 grader – puh.

Dette er sannsynligvis det best funderte blomster-bedet i Norge. Vi leker ikke butikk…

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.