Kamufler stygge ting med blomster

På en del av tomta har vi bokser og «strøm-ting» som ikke kan flyttes. Men vi kan plante dem inn med solsikker og ringblomster!

Fellesområdet i sameiet vårt har alltid vært et slags ingenmannsland med hensyn til beplantning. Men det var før vi tok «botanisk ansvar».

Nå blomstrer gul-oransje ringblomster rundt lyktestolpen.
Les også: Fra trist ugressfelt til flott skyggebed

Det er gjerne bare ugress som vokser når ingen steller, men det går det jo an å gjøre noe med, og det koster heller ikke mye. Både solsikker og ringblomster er ettårige sommerblomster som er lette å lykkes med fra frø, så i vår sådde vi en hel del av dem.

Solsikkene vi har sådd er av en type som ikke blir høyere enn en drøy meter. Vi håper denne vil blomstre lenge!
Les også: Blomstene du kan så i april og mai

Når disse var store nok til å holde unna for eventuelle glupske brunsnegler, plantet vi dem strategisk rundt de ganske stygge installasjonene fra Hafslund.

I stedet for brennesle og annet ugress, vokser det nå pene sommerblomster på fellesområdet i sameiet. Vi har også plantet Hosta litt lenger inn i skyggen.
Hjem til flott blomstring

Da vi kom hjem fra ferie i midten av juli hadde ringblomstene begynt å blomstre, og de siste dagene har stadig flere av solsikkene vist seg fra sin beste side!

Ringblomster er nok ikke de mest trendy sommerblomstene, men de er veldig fine synes vi.

Vi synes det er et veldig hyggelig syn med et knippe gul-oransje blomster på et sted der det tidligere vokste bare brennesle og annet ugress. Vi håper det også er til glede for våre naboer og andre forbipasserende!

Les også: Plagsomme kviser – prøv ringblomst
Vi sådde en pakke med assorterte ringblomstfrø tidlig i vår, dette ble resultatet.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut