Kan man ha katt og fuglekasse?

Katter liker fugler. Fugler er livredd katter. Vi liker begge deler. Så hvordan løste vi det åpenbare zoologisk/ornitologiske problemet?

Vår katt Trine oppdaget nokså raskt at hun kunne hoppe opp på et lavt tak og deretter ned på en fuglekasse vi hadde hengt opp.

Hun hørte nok lydene av de livredde blåmeisene som hadde et «drapsmonster» liggende på taket sitt. Klar til å «pote» inn alt som tok sjansen på å fly inn eller ut.

Trine ble av oss jaget ned 1, 2 og 10 ganger. Men hun ville opp igjen. Rene julebordet for en katt, dette. Maten tyter jo ut av et lite hull, og hun er kjappere enn dem.

Vi måtte gjøre noe. Vi ønsket å ha både katten Trine og de koselige blåmeisene som senere i sommer er så morsomme å se på når småmeisene skal på «Flyskolen».

Løsningen er piggete

Tidligere i vår så vi helt tilfeldigvis et produkt på Hagemessen på Lillestrøm. En plast-dings med skarpe pigger som kunne skrus fast.

Denne ble innkjøpt for 69,- på standen til Fuglejegern.no

De kaller det Gjerde-toppbånd med pigg.

Med disse piggene er det INGEN som vil sette seg.

Vi kaller det tingen som gjorde det mulig å ha både katt og en lav fuglekasse. Selgeren sa: Ja, det kan jo hende katta prøver seg, men det blir nok bare en gang…

Ikke farlig, men vondt

Det er ikke farlig for en katt å hoppe ned på en slik. Men det vil være vondt. De fleste katter er også så smarte at de skjønner at HER skal jeg ikke prøve meg.

– Tusen takk Andreas og Tore for at dere fiksa det slik at kjerringa og jeg kan hekke litt i fred.

Vi har ikke observert kattetrafikk over fuglekassa etter at piggene kom på plass.

Alle er fornøyde. Kanskje ikke katten Trine. Men hun får dyrt våtfor hver morgen. Ingen grunn til å klage.