Gullbusk – Forsythia overgår seg selv i år!

Så tidlig på året er det ikke mange busker som blomstrer. Men gullbusk – Forsythia – er bokstavelig talt gull i vårhagen.

Du har sikkert sett dem i nabolaget og kanskje lurt på hva dette er. Forsythia gjør ikke så mye av seg resten av året, men akkurat om våren er den fantastisk flott. Det vil si, de får også fine høstfarger.

De gule blomstene kommer før busken har fått blader.

Blomstrer på bar kvist

Gullbusken blomstrer på bar kvist, altså før bladene har kommet, så det er derfor den kan komme i blomst så tidlig på året. Det finnes flere sorter som brukes i Norge, Forsythia intermedia er nok den mest vanlige.

Som andre blomstrende busker bør den plantes på et solrikt sted, i veldrenert, god jord.

Gullbusk blomstrer på to år gamle greiner. Du kan gjerne foryngelsesbeskjære ved å ta bort de eldste greinene, men vent til etter blomstring.
Les også: Magiske magnolia blomstrer nå
Beskjæres etter blomstring

Busken blir 2-3 meter høy, og kan gjerne beskjæres jevnlig for å få en fin form.

Obs: Gullbusk må ikke beskjæres før etter at den er ferdig med å blomstre om våren, hvis ikke får du ingen blomstring. Dette gjelder vårblomstrende busker.

Les også: Vent med beskjæring til etter blomstring 
I nabolaget vårt er det mange som har den flotte busken forsythia – gullbusk.
Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!