Tripp-trapp…vi har bygget ny trapp!

Mens andre har påskeferie, har vi snekker-ferie! Se så fin trapp vi har bygget – helt selv!

Som faste lesere av Spirea.no sikkert har fått med seg, bor vi bokstavelig talt midt i en bratt skråning. Det betyr at vi må være kreative for å klare å lage den hagen vi drømmer om.

FØR: Slik så det ut før vi satte igang med å lage trapp.
ETTER: Sånn ble det ferdige resultatet. Veldig mye bedre enn før!

De siste årene har vi laget bed og kasser og plantet i krukker – over alt på tomta. De fleste ville sikkert ha gitt seg nå. Men ikke denne familien!

Kreativ kjøkkenhage

Vi har nemlig et lite felt foran huset som ikke er utnyttet. Der er det ganske gode solforhold og etter vår mening stort potensial for en kjøkkenhage. «Problemet» er bare adkomsten: Bortimot livsfarlig.

FRI FRAKT PÅ UTEKRUKKER!
Sjekk det utvalget! Bra deal hos Jotex.no nå
(Annonselenke)

Alt som skal inn i hagen vår, må bæres. Henrik tar det som trening!

Men, det var i går. I dag har bygge-kyndig eldstesønn Henrik og mamma Bjørnhild snekret ferdig en flott trapp som gjør at vi nå har enkel tilgang også til denne delen av tomta. Fortsatt veldig langt unna «universell utforming», men det funker for oss som er relativt spreke alle mann.

Det er viktig å være nøye med fundamentet, så går resten av byggingen mye enklere.

Første steg for å lage denne trappa var som vanlig å dra en tur innom Byggmax på Abildsø, som er en av Bjørnhilds favoritt-butikker. Her er det bortimot null service, men det er billig og hvis du vet hva du skal ha er det den perfekte byggevarebutikk.

Vi visste hva vi skulle ha for å bygge trappa, og kjørte hjem med bilen full av «to tom åtte tom» konstruksjonsvirke, lekter og terrassebord med riller. Det siste for at trappa ikke skal bli så glatt.

Terrassebord med riller er smart for å unngå at det blir for glatt, særlig på en trapp uten rekkverk.

Deretter var det bare å finne frem verktøyet og sette i gang med bygging av «kjøkkenhage – trinn 1».

På dag 1 fikk vi laget et solid fundament, og på dag to fullførte vi selve trappa med trinn og det hele. Resultatet hadde garantert ikke holdt til å bestå svenneprøven, men holder til vårt bruk og vil stå i mange år. Vi synes vi er ganske flinke.

Trinn for trinn skal trappa bygges.
Det er viktig å få en passe avstand mellom hvert trinn så trappa blir god å gå i.

Tidligere har vi laget en trapp der vi brukte ferdige trappevanger, men dette passet ikke å bruke nå. Vi konstruerte derfor trappa ved hjelp av to 48 X 196 som sidevanger, og lekter og terrassebord til å lage trinnene.

Batteridrevet skru-drill er det bare å kjøpe først som sist hvis du ikke har det fra før. Vi er veldig godt fornøyd med vår fra Bosch.
Les også: Slik laget vi en flott terrasse på 1-2-3

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut