Anders har sin egen jungel med grønne planter

- Innhold fra Spirea.no -
Oslo-mannen Anders Røyneberg er for sine nesten 40.000 følgere på Instagram kjent som @arcticgardener. I loftsleiligheten på Grünerløkka har han over 100 grønne planter!

Spirea-fotograf Tore besøkte «den arktiske gartneren» på en av årets mørkeste dager, i begynnelsen av januar, for å ta bilder til en reportasje som sto på trykk i Norsk Hagetidend nr 1 2019.

SOVEROMMET: Det er veldig fint å våkne opp i et slikt miljø.
Overlever «dødsmånedene»

Alle som har prøvd å holde stueplanter fine gjennom hele året vet at november, desember og januar ofte betyr døden for de grønne plantene. Det er lite lys og ofte varmt i stua med tørr luft på grunn av vedfyring.

STUEN: Ved å gjøre det slik, har du sommer hele året.

Men til tross for disse utfordringene klarer Anders Røyneberg å holde liv i plantene sine år  etter år. Ikke bare holder han liv i dem, de er grønne og frodige også. Han passer blant annet på å tørke støv av bladene slik at de tar til seg så mye lys som mulig, og han dusjer de med sprayflaske.

- Innhold fra Spirea.no -

Om sommeren flytter han gjerne plantene ut på balkongen når det regner.

Lys og minimum 15 grader

Som sagt er lyset ofte den største utfordringen for å få inneplanter til å trives. For selv om du har vinduer, er det aldri så mye lys inne som ute.

GRØNT I ALLE ROM: Selv på badet er det noe grønt å se på.

De fleste plantene vi bruker som inneplanter i Norge, er egentlig tropiske planter som vokser i jungelen i områder rundt ekvator. Nesten ingen grønne stueplanter tåler for eksempel temperaturer lavere enn 15 plussgrader. Hvis du har dem i en vinterhage må du derfor passe på at det ikke blir for kaldt midt på vinteren.

SPISESTUEN: Selv langt nord kan man få Syden-følelser når man får servert middagen her.

Hvis du vil lære mer om hvordan Anders klarer å ha sin egen jungel inne i en liten leilighet midt i byen, gå inn på Instagram-kontoen hans @arcticgardener.

Les også:
Dette trenger grønne planter for å trives
Grønne planter gjør underverker for interiøret
Derfor skal du potte om stueplantene dine

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"*" indicates required fields

Navn*
Personvern*