Harrys hage – Træna i miniatyr

Harry Sørvik har to lidenskaper: Hage og fugler. I løpet av fem år har han skapt en klatrende hage der både planter og fugler trives.

– Jeg drar aldri til fastlandet uten å kjøre innom et hagesenter og kjøpe med meg planter hjem, sier Harry, som sammen med kona Helene flyttet til Træna for fem år siden.

Helene er oppvokst på Træna og synes det er fint med hage og planter hun også, men det er Harry som har de grønne fingrene.

Harrys vinterhobby er å lage nøyaktige kopier av husene på Træna.

Da han startet med å lage hagen, var hele berget gjengrodd av ugress. Så han har avkledd hele berget, fylt på jord og plantet tøffe stauder i etasjer oppover berget.

I hagen er det plass til både planter og overnattingsgjester.

Foruten plantene prydes hagen av miniatyrutgaver av noen av husene på Træna. For hele vinteren sitter Harry i snekkerboden og lager disse flotte husene. Hittil har han laget blant annet kirken, bygdemuseet og Petter Dass-kapellet.

Les også:
Jorids hage – klassiske stauder som tåler sjøsprøyt
Crispinas hage – gjenbruk av nesten alt
Træna – forblåst øyrike med vakre hager
For å kunne nyte hagelivet uten å «blåse bort» har Harry og Helene laget denne flotte utestuen.
I og utenfor drivhuset dyrkes spiselige vekster.
Denne var det mange som ønsket seg på 70-tallet! Apachesykkelen er fortsatt i bruk på Træna. Litt sliten, riktignok.
Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!