Her får du garantert se nordlyset

Hver vinter kommer tusenvis av utenlandske turister til Nord-Norge for å se nordlyset. Har du også lyst til å oppleve det spektakulære himmelshowet? Ved å bli med på nordlyssafari med fly er du (nesten) garantert å få se det.

Sol og måne kan du se overalt, mens nordlyset er et naturfenomen som bare kan oppleves noen steder i verden. Nordlyset kommer i et utall av fasonger – som blafrende gardiner, som bevegelige bånd, som rullende røyk. Fargen er som regel lysegrønn, med en smal rosa stripe på den ene siden.

De beste bildene av nordlys er de som også har med litt landskap. Her fra Hammerfest. Foto: Ziggi Wantuch/nordnorge.com

Det er riktignok mulig å få sett nordlys i Sør-Norge også noen ganger, men for oss som bor i Oslo er det for mye «lysforurensning» til at det er synlig.

OVER SKYENE:
Se nordlyset fra fly i Tromsø
(Annonselenke)
Instagram-turister

I Nord-Norge, derimot, er nordlys bortimot et dagligdags syn på klare vinterkvelder. Og etter at Instagram kom, har turister fra hele verden virkelig fått øynene opp for det spektakulære himmelfenomenet.

Nordlys er som regel forbundet med vinter. Men det er der hele året, noe dette bildet viser. Men som regel er det for lyst til at nordlyset synes i sommerhalvåret. Dette bildet er tatt i Gildeskål 25. mai 2018. Foto: Petter Formo/nordnorge.com

Når folk legger ut bilder av seg selv under nordlyset i sosiale medier, vil vennene oppleve det samme. Mange legger mye jobb i å få det perfekte nordlys-bildet på Instagram.

Over skyene synes nordlyset uansett. Fra flyet får du orkesterplass til naturens fyrverkeri. Foto: Truestory

Både i Tromsø, Alta og Lofoten arrangeres det nordlyssafari med alt fra snøscooter til hundeslede. I Tromsø holdt hotellene tidligere vinterstengt, men nå er det flere turister i byen om vinteren enn om sommeren.

Den aller sikreste måten å få sett nordlyset på er ved å melde seg på nordlyssafari med fly. Da får du bli med på en flytur over skyene, og piloten styrer turen dit nordlyset er sterkest.

Stemningen er høy før takeoff i Tromsø. Nordlyset venter over skyene. Foto: Truestory

Det er som kjent ikke alltid det er fint vær i Nord-Norge, og hvis det er overskyet får du ikke sett nordlyset fra bakken. De fleste nordlys oppstår cirka 100 km over bakken.

LOFOTEN:
Nordlyssafari fra Andenes
(Annonselenke)
Dra vekk fra byen

Det er imidlertid mange flotte muligheter også for å oppleve nordlyset fra landjorda. Det viktigste er at du kommer deg litt unna tettbebyggelse slik at nordlyset ikke blir «forurenset» av annet lys. Du kan melde deg på en av de mange tilbudene om nordlyssafari, eller du kan for eksempel leie en bil og dra på oppdagelsestur på egen hånd.

Er du heldig, får du også se noe tilsvarende på nordlyssafari i Lofoten. Foto: Truestory

Hvis du ønsker å være «garantert» å se nordlyset er det også lurt å følge med på værvarselet. Klarvær = større sjanse for nordlys. Værtjenesten Storm har også et eget nordlysvarsel.

Du må ikke reise så langt nord som Longyearbyen på Svalbard for å se nordlyset. Men det øker jo sjansene… Foto: Sophie Cordon/nordnorge.com
Les også: Svalbard-lyset gjør fotografene helt ville

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.