8 fine lysestaker til adventstiden

Nå i den mørke årstiden er det veldig koselig å tenne levende lys i huset. Har du ingen fine lysestaker? Her er tips til noen av sesongens nyheter.

INNLEGGET INNEHOLDER ANNONSELINKER/REKLAME

Det å tenne lys er en tradisjon som henger tett sammen både med jul og advent. Mange bruker en adventsstake med fire lys der du tenner ett lys for hver søndag i advent. Sjuarmede lysestaker er det også mange som bruker, det er opprinnelige en jødisk tradisjon med røtter fra det gamle testamentet.

Du kan naturligvis også fint bruke både enkle og doble lysestaker, til forskjellige typer lys, til å pynte på bordet eller andre steder. Bare husk at du aldri skal gå fra et lys som brenner.

Har du lyst til at det skal lyse i vinduet også når du ikke er hjemme, finnes det mange elektriske lys eller batteridrevne led-lys som er veldig fine og naturtro.

1. Adventsstake i messing
Ferm Living adventsstake, Lunehjem.no

Den enkle men veldig vakre lysestaken Ferm fra Ferm Living har plass til 4 lys. Du kan  sette den rett på bordet og så har du den perfekte adventsstaken. Du kommer til å elske å bruke den både i adventstiden og resten av året. Materialet er sort messing eller vanlig messing som må pusses ved behov. Omkretsen er 25 cm.

Les mer og bestill adventsstake i messing her

2. Brett med magnetiske lysholdere
The Oak Men adventsstake, Lunehjem.no

Er du glad i messing, er dette nydelige settet med fire lysestaker i messing på et eikebrett noe for deg. Settet fra The Oak Men har magneter på undersiden slik at lysene står stødig på brettet, og du kan plassere dem hvor du ønsker i forhold til andre dekorelementer. Lysestakene er fine å bruke hele året, og med litt kongler, gull og grønt har du en flott adventsstake.

Les mer og bestill det flotte lysestake-settet her

3. Lysestaker med diamant-look
Carat lysestake fra Orrefors, Kitchentime

Designeren Lena Bergström lot seg inspirere av edelstener da hun skapte serien Carat som består av lysestaker og vaser. Utførelsen er kunstglass i kombinasjon med rustfritt stål. Lysestakene finnes i tre ulike høyder og de står på trygg fot og glitrer selv om de ikke er tent.

Les mer og bestill de glitrende lysestakene her

4. Industriell lysestake i svart jern
Lysestake i svart jern fra Nordal, Confidentliving.no

Liker du den industrielle looken bør du sjekke ut denne flotte lysestaken i svart jern fra Nordal/Confident Living. Den finnes i flere høyder, sokkelen er 10 cm i diameter. Står like vakkert på spisebordet som i vinduskarmen.

Les mer og bestill lysestake i jern her

5. Sett med stilrene hvite lysestaker
Nappula lysestaker fra Iittala, Confidentliving.no

Er du glad i hvitt, vil du også like dette settet med en lav og en høyere lysestake i malt stål fra Iittala. Settet heter Nappula og er kjempefint enten du er på jakt etter en gave eller vil ha det selv. Stakene er henholdsvis 10 og 18 cm høye, selges i 2-pakk.

Les mer og bestill de hvite lysestakene her

6. Klassisk 5-armet kandelaber i glass
Classic 5-armet fra Nachtmann, Confidentliving.no

Det klassiske kandelaberet går aldri av moten, og denne lysestaken vil være et flott midtpunkt på bordet. Høyden er 28 cm og utførelsen er i glass på staken som kommer fra Nachtmann/Confident Living.

Les mer og bestill kandelaber i glass her

7. Adventsstake med vinkler
Line adventsstake, Lagerhaus

Den enkle adventsstaken Line i svart metall fra Lagerhaus har et design som gjør at den står veldig fint på bordet. Lengde på hele lysestaken er 36 cm. Enkel å bruke som et dekorelement sammen med annen julepynt.

Les mer og bestill adventsstake med vinkler her

8. Rund adventsstake i matt messing
Adventsstake i messing fra Hadeland Glassverk, Christania Glasmagasin

Sirkelen er en av verdens mest basale former, og symboliserer også solen. Brettet fra Hadeland Glassverk kan brukes både med og uten lysholderene, og kan fylles med kongler du finner i skogen, små glassfigurer eller andre dekorelementer du ønsker å bruke.

Les mer og bestill sirkelformet adventsstake her