11 fine stjerner til adventsvinduet

En adventsstjerne, eller julestjerne som noen kaller den, er et veldig koselig lysglimt i mørketida. Her har vi plukket ut 11 fine stjerner som du kan henge i vinduet.

ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELINKER/REKLAME

Ja, vi vet at vi er en måned for tidlig ute – men hvis du skal kjøpe en ny adventsstjerne før 1. desember – er det smart å bestille nå. I 2018 faller første søndag i advent på den 2. desember, og innen den tid skal stjernen henge fint på plass i vinduet.

Julestjernen eller adventsstjernen om du vil, er blitt brukt i Norge siden mellomkrigstiden. Den skal ha blitt «oppfunnet» i den tyske byen Hernhut på 1880-tallet. Stjernen skal symbolisere Bethlehemsstjernen som lyste over stallen der Jesus ble født.

I dag hører adventsstjernen naturlig med i interiøret i hele desember, men du trenger kanskje en ny? Eller du har lyst til å ha stjerne i flere vinduer? Vi har plukket ut noen av årets modeller som vi gjerne vil vise deg.

OBS: Alle produktene er kun til innendørs bruk.

1. Klassisk julestjerne med 7 tagger
Vintergatan julestjerne fra Watt & Veke, Lunehjem.no

Liker du best den klassiske adventsstjernen med 7 tagger, er Vintergatan fra Watt & Veke utrolig flott. Stjernen måler 44 cm og leveres med 5 meter transparent ledning. Nydelig papirstjerne som belyses av 1 ledpære med E14-sokkel.

Les mer og bestill denne klassiske stjernen her


2. Iskrystall-look
Is julestjerne fra Watt & Veke, Confidentliving.no

Iskrystaller kan gi inspirasjon til mange lekre interiørdetaljer, som denne flotte stjernen fra Watt & Veke. Den heter rett og slett Is, og er 60 cm bred. Uttrykket minner om iskrystaller som vi klipper i papir.

Les mer og bestill is-stjernen her


3. Enkel glasstjerne med mykt lys
Luisa stjerne til vinduet fra Sirius, Lunehjem.no.

Denne enkle glasstjernen ser ut som den er skåret ut av et isflak. Lyses opp av ett enkelt led-lys. Mål: 25 cm, 3,5 meter ledning.

Les mer og bestill denne kjempefine stjernen her


4. Bordstjerne i svart metall
Sigismund bordstjerne fra Marksløjd, Confidentliving.no

Sigismund bordstjerne fra Marksløjd kan du sette enten på et bord eller i vinduskarmen. Hele lampen er 38 cm høy og 10 cm dyp. Belyses av 1 lyspære med E14 sokkel. Ledningen er 2 meter lang.

Les mer og bestill den tøffe metallstjernen her


5. Gullbelagte stjerne med 60 lyspunkter
Myra stjerne i 2-pk, Jotex

Én julestjerne er vel og bra, men det kan også være kjempelekkert med 2 i samme vindu. Myra stjerne fra Jotex kommer i 2-pakk og har hele 60 lyspunkter. Ledningslengde 5 meter, størrelse 50 cm. Belyses med led.

Les mer og bestilles 2 pk julestjerner her


6. Hvit eller grønn papirstjerne
Isadora julestjerne fra Watt & Veke, Lunehjem.no

Har du et stort vindu og ønsker deg en stjerne som ikke virker for puslete, er Isadora fra Watt og Veke utrolig lekker. Den måler hele 80 cm og finnes både i grønn og hvit. 5 meter ledning og egen bryter, lyses opp av 1 led-pære med E14 sokkel.

Les mer og bestill en stor julestjerne her


7. Den store, hvite adventsstjernen
Duva adventsstjerne, Lagerhaus

Ønsker du deg en helt enkel, hvit stjerne bør du ta en titt på Duva fra Lagerhaus. Den er hele 1 meter bred, og er helt slett slik at den gir et jevnt, fint lys. 3,5 meter ledning med strømbryter følger med.

Les mer og bestill den hvite papirstjernen her


8. Metallstjerne uten lys
Star metalldekorasjon, Lagerhaus

Den enkle femtaggede stjernen Star fra Lagerhaus har ikke belysning, men er veldig fin å bruke i kombinasjon med en lysslynge eller granbar. Diameter er 48 cm. Finnes også i rund utgave.

Les mer og bestill metallstjerne uten lys her


9. Stjerneformet lyspære
Stjärna lyskilde, Lagerhaus

Har du en lampe uten skjerm, kan du bruke den store, stjerneformede lyspæren Stjärna fra Lagerhaus til å henge opp eller ha stående i vinduet. Målene er 21 X 21 cm. Sokkelen er E27.

Les mer og bestill den stjerneformede lyspæren her


10. Sølvglinsende polarstjerne
Polar Silver fra Watt & Veke, Lunehjem.no

Denne tredimensjonale stjernen fra Watt & Veke er den perfekte vindusdekorasjon. Finnes i både gull og sølv, og flere størrelse.

Les mer og bestill din nye tredimensjonale julestjerne her


11. Tredimensjonal snøkrystall
Snöblomma fra Watt & Veke, Lunehjem.no

Vil du ha en julestjerne litt utenom det vanlige, anbefaler vi snøkrystall-stjernen Snöblomma designet av Watt & Veke. Diameteren er 44 cm og det følger med 5 meter transparent ledning med av/på knapp.

Les mer og bestill den flotte adventsstjernen her

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.