Ikke vent til jul med julerose

- Innhold fra Spirea.no -
I Norge kaller vi alle Helleborus for juleroser, men det er egentlig et ganske misvisende navn da de er finest lenge før og lenge etter jul. Se for eksempel vår flotte «Pink Frost» nå i oktober!

Julerosene er noe så sjeldent som stauder som fortsetter å blomstre selv om det blir minusgrader. Bladene er vintergrønne, men som regel fryser de litt tilbake i løpet av en norsk vinter. I hvert fall gjør de det hos oss.

Vi har plantet Helleborus i vår flotte plantekasse fra norske BEDD.
Juleroser og påskeklokker

Danskene skiller mellom juleroser – Helleborus niger, og påskeklokker – Helleborus orientalis. Det finnes også krysninger (hybrider) av disse. Julerosene er som oftest hvite, mens påskeklokkene kommer i mange ulike fargenyanser.

Julerosene blomstrer vanligvis fra desember til mars, mens påskeklokkene står i blomst fra februar til mai. Dette vil variere ganske mye ut fra hvordan forholdene er i hagen din og hvor tøff vinteren er.

- Innhold fra Spirea.no -
ROMJULSSALG: Opp til 60% rabatt på interiør fra Jotex
(Annonselenke)
Se de lekre detaljene i blomsten på nært hold.

Vi kjøpte en lekker julerose som heter «Pink Frost» hos Blomster-Svein i Lier for noen uker siden. Den hadde stått i drivhus og fått en tyvstart på sesongen, så nå blomstrer den kjempefint selv om det er lenge til jul.

Trives ikke inne

De siste årene har julerose blitt populær å bruke som en juleblomst. Men det er ikke så lett å få den til å trives innendørs, det blir for varmt og den tørker fort ut.

Les også: Julerose – lekker blomst som trives best på trappa

Det naturlige voksestedet for Helleborus er et lett skyggeområde, og det er viktig at de har god drenering så de ikke blir stående i vann. Det finnes sorter som er hardføre til H5.

Vær også obs på at Helleborus er giftig, bruk helst hansker når du jobber med den.

Blomsten til julerosen står seg i lang tid, og visner ikke selv om det blir minusgrader.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"*" indicates required fields

Navn*
Personvern*