Gjør høsten lysere med riktig belysning

I den mørke årstiden tilbringer vi mer tid innendørs. Dette gjør at det er viktig med god belysning både på kjøkkenet, i stua og resten av huset.

REKLAME FOR LAMPEGIGANTEN

Belysning av hjemmet er ikke så enkelt som det kanskje høres ut. Det kan nemlig bli feil med både for mye og for lite lys. Du ønsker for eksempel ikke å sitte under et grelt lysstoffrør når du skal kose deg i sofaen. Samtidig trenger du nok lys til å kunne lese eller gjøre håndarbeid, men lyset må heller ikke blende deg når du ser på TV.

Spesielt vi som har passert 40-årsgrensen trenger gjerne litt ekstra god belysning, nattsynet blir nemlig dårligere med alderen.

Lampeserien Stellate med trelameller sørger for en helt spesiell lysstemning i rommet.
Planlegg belysningen

Hvis du skal pusse opp eller bare ommøblere litt i huset i høst, er det viktig å tenke på belysningen også. Kanskje du trenger noen nye lamper? Lampegiganten har et stort utvalg av lamper til innendørs bruk. De har et sortiment på over 30.000 lamper, så her finner du garantert noen du liker!

Når du planlegger belysning er det lurt å bruke litt tid på å teste ut ulike løsninger og kartlegge hvilket behov du har.

Det er for det første det praktiske, du trenger lys på de stedene du skal gå, for eksempel i gangen og i trappen. Heldigvis finnes det i dag mange lamper som gir godt lys, men som likevel ikke er så stygge som armaturene vi brukte på 1980-tallet.

Den dimbare ledlampen Philips Hue Fair gir deg et behagelig lys når du skal lage mat på kjøkkenet.

Kjøkkenet er et annet sted det er viktig med god belysning. Du må ha nok lys når du skal lage mat, og her er det viktig med en lampe med god fargegjengivelse slik at råvarene ser riktige ut. Men når dere skal sitte til bords og spise, er det ikke så koselig med sterkt lys. Lampen over kjøkkenbordet kan gjerne være dimmbar slik at dere kan justere lyset etter eget ønske.

I stua er det som regel best med punktbelysning, for eksempel en leselampe ved godstolen. En taklampe over salongbordet som gir mykt lys er også koselig, den kan med fordel være dimmbar den også. Og til slutt er det fint å bruke belysning på bilder eller andre interiørdetaljer du gjerne vil vise litt bedre frem.

Hengelampen Pura gir et koselig lys i sittekroken, i tillegg til at den fungerer som et stilig designelement i rommet.
Design eller funksjon?

Noen lamper har kanskje ikke så stor betydning som lyskilde, de bare ser flotte ut. Ethvert hjem kan få et løft med en skikkelig stilig designlampe.

Men du må også vurdere om hva som er viktigst, er det designet eller belysningen lampen gir? Én lampe kan være perfekt på et sted – men helt feil et annet. Et tips kan være å kombinere design og funksjon, for eksempel ved å ha downlights som hovedbelysning og så komplettere med en vakker lysekrone eller noe annet du har lyst på.

DETTE INNLEGGET ER EN ANNONSE FOR LAMPEGIGANTEN

Den trearmede pendellampen Lorenza ser fantastisk ut over et spisebord.

 

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut