3 ting du kan lage av tomater

Det har vært en fantastisk tomatsesong, og du har kanskje igjen litt flere tomater enn du klarer å spise naturell? Her er en noen tips til hva du kan bruke tomater til.

Hvis du ikke har drivhus, er det ikke noen selvfølge med stor tomatavling hvert år. Men i år har sola skint mer enn noen gang, og de som har husket å vanne har fått massevis av røde tomater.

BESTILL NÅ OG VÆR KLAR TIL SESONGEN!
Komplett byggesett på hagestue hos Grønt Fokus
(Annonselenke)

Og da kommer spørsmålet: Hva skal jeg bruke alle tomatene til?

1. Lag pizzasaus
Hell den ferdige tomatsausen over i bokser som du kan legge i fryseren.

Lager du tomatsaus til bruk på pizza eller i pastaretter, kan du legge den i bokser i fryseren, som du tar opp etterhvert som du trenger den.

Har du store, kjøttfulle tomater blir sausen ekstra god, men det funker også med cherrytomater hvis du har for mange av dem.

Det finnes ulike oppskrifter, vi pleier å bruke denne
2. Hjemmelaget tomatsuppe
Fordelen med hjemmelaget suppe, er at du kan få den akkurat slik du vil. Sterk eller mild? Pølsebiter? Skinke? Du bestemmer.

«Folk flest» forbinder nok tomatsuppe med posesuppe fra Toro. Men det går også veldig godt an å lage tomatsuppe av ferske tomater. Selv ungdommene i huset som mener tomater er «giftig» synes denne suppa er kjempegod.

PÅ TIDE MED NYTT PLEDD?
Du finner garantert din favoritt hos Jotex.no
(Annonselenke)

Vi pleier å bruke den samme oppskriften som når vi lager pizzasaus, bare tilsetter ekstra vann og en grønnsakbuljongterning. Det er også populært å tilsette noen pølsebiter og makaroni.

3. Tørkede tomater
Mange matretter kan få et løft med tørkede tomater.

Når du tørker tomatene blir de utrolig mye mer smaksrike. Denne høsten har vi laget tørkede tomater i flere omganger, og de smaker helt nydelig.

Her er oppskriften vi bruker
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!