3 ting du kan lage av tomater

Det har vært en fantastisk tomatsesong, og du har kanskje igjen litt flere tomater enn du klarer å spise naturell? Her er en noen tips til hva du kan bruke tomater til.

Hvis du ikke har drivhus, er det ikke noen selvfølge med stor tomatavling hvert år. Men i år har sola skint mer enn noen gang, og de som har husket å vanne har fått massevis av røde tomater.

Og da kommer spørsmålet: Hva skal jeg bruke alle tomatene til?

1. Lag pizzasaus
Hell den ferdige tomatsausen over i bokser som du kan legge i fryseren.

Lager du tomatsaus til bruk på pizza eller i pastaretter, kan du legge den i bokser i fryseren, som du tar opp etterhvert som du trenger den.

Har du store, kjøttfulle tomater blir sausen ekstra god, men det funker også med cherrytomater hvis du har for mange av dem.

Det finnes ulike oppskrifter, vi pleier å bruke denne
2. Hjemmelaget tomatsuppe
Fordelen med hjemmelaget suppe, er at du kan få den akkurat slik du vil. Sterk eller mild? Pølsebiter? Skinke? Du bestemmer.

«Folk flest» forbinder nok tomatsuppe med posesuppe fra Toro. Men det går også veldig godt an å lage tomatsuppe av ferske tomater. Selv ungdommene i huset som mener tomater er «giftig» synes denne suppa er kjempegod.

OVER 3.500 ABONNERER PÅ NORGES NYTTIGSTE HAGEBLAD KLIKK HER FOR Å BLI DEN NESTE

Vi pleier å bruke den samme oppskriften som når vi lager pizzasaus, bare tilsetter ekstra vann og en grønnsakbuljongterning. Det er også populært å tilsette noen pølsebiter og makaroni.

3. Tørkede tomater
Mange matretter kan få et løft med tørkede tomater.

Når du tørker tomatene blir de utrolig mye mer smaksrike. Denne høsten har vi laget tørkede tomater i flere omganger, og de smaker helt nydelig.

Her er oppskriften vi bruker

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.