Utebelysning for en billig penge

Belysning i hagen trenger ikke å være dyre fastinstallasjoner. Du kan få mye stemning for pengene med lysslynger og led-lykter.

INNLEGGET INNEHOLDER REKLAME

Når kveldene blir mørkere er det både koselig og smart å bruke belysning på uteområdet. For det første har du sikkerhetsaspektet – det må være såpass lys at du ser hvor du skal gå.

Lys = koselig stemning

Men like viktig er det at utendørs belysning får hjemmet ditt til å se mye koseligere ut, både for dere som bor der og for de som går forbi på veien. En mørk hage og inngangsparti ser ubebodd ut – har du lys er det ingen tvil om at her bor det folk.

Som sagt er det ikke alltid nødvendig med dyre, faste armaturer for å skape den rette stemningen.

Vi elsker for eksempel «Norgesglass-lampene» Jar Light som er utviklet i samarbeid med pæreprodusenten e3light, da Tivoli i København skulle skifte ut all belysning til LED. Disse lyktene kan du sette på bordet, på terrassegulvet eller henge i trærne.

Har du Tivoli Jar-lamper i flere farger kan du lage en super dekorasjon i ett av hagens trær. Kjøp Tivoli-lykten her

Lampen har en timer som gjør at du kan stille den inn til å lyse i 6 timer og være slukket i 18. Levetiden oppgis av produsenten til å være hele 25.000 timer.

Tivoli Jar Light finnes i flere farger og du får kjøpt dem hos Lampemesteren.no

Ta med lyset dit du vil

En annen lykt vi har veldig sansen for er den flyttbare lykten Abelia fra Philips.

Med denne kan du ta med deg lyset dit du ønsker, for eksempel på telttur eller hvis dere vil ha en hyggelig piknik på stranden en kveld.

Abelia har tre ulike lysstyrker, i tillegg til en egen stearinlys-funksjon der lyset blafrer.

Det er upraktisk å bruke en vanlig lommelykt når du skal lese i teltåpningen. Philips Abelia er derimot den perfekte camping-lampen. Kjøp Abelia-lampen her

Lampen lades opp med en USB-ledning, ved den laveste intensiteten vil lyset varer i 2 døgn.

Lampemesteren.no har Abelia-lyktene i flere farger.

Philips Abelia kan også brukes som arbeidslampe. Kjøp Abelia Mint her
En egen stearinlys-funksjon er tingen på den romantiske middagen for to. Kjøp lampen her
Lampe med høyttaler og nødlader

Vil du ha en lampe som er enda mer «high-tech» bør du sjekke ut Sound Jar Black fra Colours by Copenhagen. Dette er rett og slett en liten bordlampe som også fungerer som høyttaler via Bluetooth. Rett og slett genialt, synes vi.

Tenåringene vil elske Sound Jar-lampen, som både har innebygget høyttaler og nødlader til telefonen. Kjøp den svarte varianten her

Dette er en perfekt «gadget» å ta med på stranda, terrassen eller på campingtur. Lyset er veldig behagelig med LED og høyttaleren sitter i lokket hvor du regulerer volumet ved å trykke på lysikonet. 

Høyttaleren er i lokket. Kjøp Sound Jar Silver her

I tillegg kan du faktisk også lade mobilen med lampen via USB. Et genialt produkt som du får kjøpt i tre forskjellige farger:

Sound Jar fra Colours by Copenhagen har Bluetooth rekkevidde på opp til 10 meter. En oppladning gir opp til 10 timer lys og opp til 6 timer musikk. Kjøp Sound Jar her
Lysslynger ute og inne

Lysslynger er blitt veldig populære etter at LED-teknologien kom og det ble mulig å drive en slynge bare ved hjelp av batterier. Heng lysslynger i trærne, på rekkverket til verandaen eller legg den på bordet. Lysene er dempet og behagelige slik at du ikke blir blendet, de er jo ikke ment som leselys.

Tivoli lysslynger har stilig design og elegant utførelse i kobber. Kjøp Tivoli String Light 150 her

I Tivoli Lights-serien finnes lysslynger i mange ulike lengder og størrelser, de fleste kan brukes både inne og ute.

Se utvalget av Tivoli Lights lysslynger hos Lampemesteren.no.

Lysslyngene i Tivoli-serien er slik at du kan kjøpe en startpakke som du utvider med flere moduler. Kjøp startpakken her

Du kan naturligvis også bruke lysslyngene inne, for eksempel i trappen, som denne tynne lenken. Kjøp Tivoli String Silver 50 her

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.