Tør du å prøve Kollensvevet?

Det å hoppe i Holmenkollen med ski på beina er uaktuelt for de fleste. Men nå er det mulig å prøve seg på et Kollen-svev likevel. Les videre om hvordan det gikk da Tore tok den 361 meter lange ziplinen fra tårnet til sletta.

Tore fylte 50 år i sommer, og hadde ønsket seg å få prøve den forholdsvis nye attraksjonen Kollensvevet i Holmenkollen.

Det er en 361 meter lang zipline som starter i toppen av hopptårnet og ender på en plattform nede på sletta. Høydeforskjellen mellom topp og bunn er 107,5 meter.

Fikk du lyst til å prøve? Her kan du kjøpe billett!

Nå er det ingen vei tilbake, bare å sette utfor. Tenk hvordan skihopperne har det når de er i samme situasjon!

Siden Tore har prøvd både tandemhopp med fallskjerm og strikkhopp tidligere, var han ikke i tvil om at han kom til å tørre å sette utfor Kollensvevet heller. Men han gruet seg litt…

Arrangøren kontrollerer at klatresele sitter som den skal før Kollensvevet.

Det er jo ganske unaturlig å skulle stole på at en tynn vaier holder deg oppe mens du seiler nedover en bratt skibakke. Men på den annen side: Tenk på de som kjører utfor Holmenkollbakken på ski! De må jo være helt sprø.

Kjenner du noen som tør? Her kan du kjøpe billett som gave!

Tenk deg å stå her på toppen av ovarennet og skulle sette utfor! Skummelt nok med zipline, hvordan i all verden tør skihopperne å gjøre det?

Uansett: Etter å ha stått i kø i en drøy time for å komme opp i tårnet fikk Tore montert på seg seletøy og hjelm og satte utfor. Resten av familien bivånet det hele fra tribunen.

Ziplinen går over kulen omtrent i samme høyde som de som hopper på ski i Kollen.

Prisen for å ta Kollensvevet er 740 kroner, men ut fra Tores jubelrop og fornøyde smil på vei ned og etterpå, var det verdt det.

Alle som vil kan ta Kollensvevet, såfremt du veier mellom 30 og 110 kilo. Men det er en fordel å stille i «øvre vektklasse», da får du best fart hvis det er det du er ute etter.

Det er mulig å «hoppe» tandem i Kollensvevet, slik disse to gjorde.

Du bør også håpe på bra vær, for hvis det er regn og vind er Kollensvevet stengt. Da er det heller ikke noe særlig utsikt, så det er like greit.

Du finner åpningstider, priser og mer info her