Forleng hagesesongen med drivhus

Drømmer du om ditt eget drivhus? Da er det på tide å slutte å drømme og heller benytte deg av de mange gode tilbudene du får nå på slutten av sesongen.

ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKER

Plutselig er høsten her igjen! Men det er jo fortsatt så fint ute i hagen – hvorfor ikke fortsette å sitte ute om kveldene?

Oasen Junior Orangeri er mer en bare et drivhus. Størrelsen er 11,4 kvadratmeter.

De siste årene har stadig flere nordmenn skaffet seg eget drivhus eller hagestue. På den måten kan de både forlenge dyrkingssesongen og ikke minst få bruke hagen mer fra tidlig vår til sein høst, uavhengig av været.

Bedre forhold for dyrking

Hvis du har prøvd i noen år å dyrke for eksempel tomat og agurk på friland, har du neppe noen problemer med å forstå hvorfor mange nordmenn ønsker seg drivhus i hagen. Sommeren 2018 har riktignok vært drømmesommer for oss «terrasse-tomat-dyrkere», men dette gjelder absolutt ikke hvert år.

Spira drivhus får du i størrelser fra størrelser fra 10,9 til 15 kvadratmeter. Dette er den minste modellen.

Et drivhus eller en hagestue gjør at du kan forlenge hagesesongen i begge ender. Du kan starte mye tidligere på våren, og du trenger ikke å frykte for frostnettene som mange steder i landet kommer allerede i august måned.

Hvis du liker å så selv kan du flytte småplantene ut i drivhuset tidlig om våren, eller du kan bruke drivhuset som sårom. I et drivhus vil det bli bedre vekstvilkår for plantene, som kan vokse raskere og bli større.

Og som en bonus kan du også dyrke eksotiske planter du ellers bare har sett i sydligere strøk, som sitroner, oliven og vindruer.

Odla drivhus kan fås med glass, sikkerhetsglass og isolerplast. Her en 8,2 kvadratmeter modell med glass.
Ditt eget uterom

Siden sommerværet som nevnt ikke alltid er like pålitelig her til lands, bruker mange også drivhuset som et eget oppholdsrom i hagen. Under glasstaket kan du føle at du sitter ute i hagen – uten å måtte ha på lue og votter i juli.

Siden 1992 har sørlandsbedriften Grønt Fokus gjort sommeren lengre gjennom å tilby sine kunder drivhus og hagestuer tilpasset barske norske værforhold.

Produktene kan du bestille direkte i nettbutikken og få levert hjem til deg – eller du kan besøke en av de fire butikkenes om ligger i Oslo, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Besøk hjemmesiden til Grønt Fokus og det store utvalget drivhus og tilbehør

Hvor mye koster et drivhus?

Som med alt annet kommer det an på hva du ønsker deg. Et lite, enkelt dyrkningsdrivhus kan du få fra rundt 5000 kroner, avhengig av hvor mye utstyr, hyller og så videre du vil putte inn i drivhuset.

Men det finnes også elegante orangerier med god plass og meget solid utførelse – til 100.000 kroner og mer.

Grønt Fokus har for eksempel modellen Odla som du får i flere størrelser fra 4,9 til 14,1 m2.

Er du ute etter et drivhus som kan brukes som hagestue i tillegg, vil vi anbefale å ta en titt på Oasen Master i viktoriansk stil som du får helt opp i 18,8 m2.

Eller hva det med T-formede orangeriet Spira på hele 21,5 m2?

Hele utvalget av drivhus hos Grønt Fokus kan du se her.

Kanskje en veggmodell?

Hvor stort drivhus du kan ha, avhenger naturligvis ikke bare av drømmene dine og økonomien, men også av hvor god plass det er i hagen. Et drivhus som skal brukes til å dyrke i, bør plasseres slik at det får mange soltimer. Hvor mye plass har du tilgjengelig som oppfyller disse kravene?

Odla veggdrivhus finnes i svart og aluminium i størrelser fra 3,36 til 7,24 kvadratmeter.

Siden Spirea-hagen ligger bokstavelig talt i en fjellskrent, er det dessverre ikke plass til drivhus her. Men kanskje en veggmodell på terrassen hadde vært noe?

Veggdrivhuset Odla  får du fra 3,4 til 7,2 m2.

Les mer om drivhus på Spirea.no:
Hagegnomen Bjarne med eget drivhus
Bygget fantastisk drivhus av gamle vinduer
Uppgrenna naturhus – endelig fikk Bodil sitt drivhus

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut