Gjør deg klar til sommerfest!

Store selskaper innendørs er ofte litt stress, men ber du i stedet gjestene på hagefest blir det med en gang mer avslappet. Se hvordan vi pyntet med blomster fra hagen og andre detaljer før pizzafesten.

I går arrangerte vi sommerfest for Bjørnhilds venninner, med servering av pizza fra vår vedfyrte steinovn. Været var strålende, gjestene koste seg og pizzaene ble perfekte.

Vi kaller vår uteplass for «Italia» siden det er der vi lager italiensk pizza. Det har blitt en veldig fin plass for sommerfest. Pizzaovnen i forgrunnen.
Hagen i full blomst

Festen ble holdt utendørs, og gjestene fikk dermed oppleve hagen vår på sitt mest blomstrende. Blant annet er kattemynte og peoner nå helt på topp.

Men i tillegg til blomstringen i hagen er det koselig å pynte opp på bordet og rundt sitteplassen med blomster i vaser, lykter og andre dekordetaljer.

Den søte vasen Trixi fra Krifon finnes i to størrelser. Sett en enkel blomsterstilk i den og du har flott bordpynt. Her har vi klippet av litt av en nellik. (Sponset produkt)

Ikke vær redd for å klippe av noen av blomstene i hagen! Noe av poenget med å dyrke blomster er at du skal ha noen å ta inn som snitt i buketter. Det er ikke alle som holder seg så lenge i vase, men de gir stor glede så lenge det varer.

Denne vasen heter Globe og fås kjøpt hos Illums bolighus. Kattemynte blomstrer nå overalt i hagen vår, passer godt på utebordet.

Peoner er en av mange hagefavoritter, men det tar noen år før de etablerer seg skikkelig. Vi har to planter, og i år fyller de hele bedet med nydelige rosa blomster.

Peoner holder seg ikke så lenge som avskårne, men de er utrolig vakre! Vasen er Kähler Hammershøi.
På utekjøkkenet har vi naturligvis friske urter lett tilgjengelig. Krukkene i forgrunnen heter Uma light Brown og er fra Krifon. (Sponset produkt)
Tore liker å samle på ulike ting og bruke dem som dekor i hagen. Skomakerlesten fikk han på Brobekk gjenvinningsstasjon av noen som hadde tenkt å kaste den. Lampen og vase fra Krifon. (Sponset produkt)
Et avlastningsbord fra Ikea ble kledd med gulvbelegg på toppen, og tåler dermed å stå ute. Barstolene er også fra Ikea, de må tas inn hvis det begynner å regne.
Klart for pizza

Med alle detaljene på plass var det bare å fyre opp pizzaovnen og vente på gjestene. Vi gjorde klar alle ingrediensene i små skåler og bokser, og så kunne gjestene være med og lage pizzaene. Veldig koselig og sosialt!

Her er noen av pizzaene som ble laget da Bjørnhild inviterte venninnene på sommerfest.
For første gang prøvde vi også å bake kake i steinovnen, en helt vanlig langpanne sjokoladekake. Den ble litt svidd på toppen men det så ikke ut som gjestene brydde seg om det.
Utpå kvelden trakk alle gjestene sammen der sola fortsatt skinte. Kjempehyggelig med så mange på besøk!

Noen av produktene som er omtalt i denne artikkelen har vi fått fra Krifon for å teste.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.