Slik snekrer du et fint blomstertårn

Vi laget et flott blomstertårn av restene fra et tidligere prosjekt. Få ting gir en bedre følelse enn å kunne lage noe nytt og fint av kapp…

Etter mange prosjekter i Spirea-hagen med saging og tilpassing av impregnert materiale, blir det en del kapp. Altså plankebiter som blir til overs.

Vi liker å lage en tegning før vi gyver løs på oppgaven.

Vi laget sist et trendy espalier på vår uteplass, og da fikk vi nokså mye materiale til overs. Vi kunne jo ikke kaste alt dette. Tore fikk ideen om å lage et blomstertårn.

Det viste seg at vi hadde mer enn nok kapp til å lage det han hadde i tankene.

Vi har en kappsag som lager riktige biter på et sekund.

En tegning ble laget. For det har vi lært gjennom årene. Lag en tegning med mest mulig informasjon. Det vil du like å ha når du står der med sag og blyant.

Vi laget først en bit som var nøyaktig 40 cm. Denne brukte vi som mal for de neste fire-fem bitene. Problemet var at alle småfeil forplantet seg videre. Det ble ikke 40 cm, men etterhvert 39 cm.

Bruk linjal. På hver eneste bit.

Ikke noe stort problem. Vi skar bitene vi hadde laget ned til nøyaktig 39 cm. Og alle de neste bitene målte vi med linjal og fikk dem nøyaktig like lange.

Hvis du har vært nøyaktig, er sammensettingen bare moro.

Slikt virke er ikke alltid like rett som du skulle ønske deg. Er du heldig, er det helt rett, men som oftest vrir det seg litt.

Det blir i vater og vel så det når alle bitene skrus sammen.

I en slik konstruksjon gjør det ikke så mye. Det skal jo skrus sammen på så mange steder at det til slutt blir vinkelrett. Det er lurt å være to når dette skrus sammen.

En holder og passer på at bitene er på rett sted mens den andre skrur. Det var det vi gjorde også, men en måtte jo ta bildene…
VIL DU LESE MER OM HVA VI HAR BYGGET? KLIKK DEG INN PÅ DISSE SAKENE:
– Med «gratis» materialer laget jeg dette!