Rimini er Italias strandparadis

Nei, du får ikke servert spagetti fra boks i Rimini. Derimot deilig, sprø pizza og annen nydelig italiensk mat. Og så kan du slappe av på stranden uten å høre et eneste norsk ord.

For noen tiår siden var Rimini et populært reisemål også for nordmenn. Men så ble Adriaterhavet rammet av alger, i tillegg til at masseturismen tok fullstendig overhånd og holdt på å kvele byen, og turistene fant seg andre reisemål.

Myk sand, gode solstoler, fint vær stort sett hele sommeren. Rimini er vel verdt et besøk.

Vi var på InterRail for noen år siden, og la turen innom den italienske badebyen som ligger et par timers togtur sør for Venezia.

Les også: Venezia – turistfelle du likevel bør besøke
Slapp av på stranden

Det skal godt gjøres å finne flottere strender enn i Rimini, men du ligger naturligvis ikke alene på stranden. For noen euro om dagen kan du leie solstol og parasoll. Deretter er det bare å sette seg godt til rette og utføre fullstendig avslapning.

- Kjøp tidligere utgaver av Hageguiden - Hageguiden
Solstol og parasoll, hva mer trenger du egentlig på ferie?

For bortsett fra noen sporadiske strandselgere som byr på «Coco Bello» (pene kokosnøtter) og ikke helt ekte merkevarer, får du være i fred. Italiensk politi liker ikke uautorisert salg, så de afrikansk-ættede strandselgerne er flinke til å løpe.

Turistene i Rimini er stort sett italienske eller tyske, og de gir fullstendig blaffen i om du er norsk og hva du i så fall gjør der.

Blir du for varm eller rastløs er det bare å kaste seg i vannet og ta et forfriskende bad. Badetemperaturen i Adriaterhavet er deilig, og vannet ser i hvert fall rent ut. Vårt inntrykk var at det også var rent, i hvert fall ingen alger eller annen forurensning.

Det er helt trygt å bade innenfor skiltet, også for de som ikke er så svømmedyktige uten badering. Gutta våre holdt seg på grunt vann.
Pizza og pasta

Strender og varmt badevann kan du finne mange steder, italiensk mat i toppklasse må du til Italia for å finne.

Til lunsj bestiller du en deilig pizza som kokken tar rett ut av steinovnen. Eller kanskje du setter deg i skyggen under pergolaen sammen med en italiensk storfamilie og nyter et overdådig pasta-måltid. Det gjorde vi.

Pizza med store mengder parma-skinke kan vi aldri få nok av.

Det er også deilig å være på ferie et sted der det ikke står «skandinavisk-talende» innkastere uten for restaurantene med sine innsmigrende oppfordringer om å komme inn nettopp til deres sted.

I Rimini kan du i ro og mak se på menyen og velge om du vil gå inn og sette deg – og du skal ha flaks for å treffe på en servitør som kan engelsk.

Tysk går som regel bedre, eller så får du bare peke og forklare, de er vennlig innstilt så lenge du er det.

Gemyttlig stemning på stranden ved lunsjtider.
Reis til Rimini

Det går ikke lenger pakketurer til Rimini, men det er ikke vanskelig å reise til stedet som var den moderne turismens vugge i Italia. Ta for eksempel fly til Bologna og toget videre ut til kysten.

Blir du lei av å bade kan du jo bygge sandslott.

I den gamle badebyen finnes hoteller i alle standarder og prisklasser, sett med norske øyne er det ganske rimelig. Bare vær obs på at frokosten ikke består av egg og bacon, men en gedigen kakebuffet… Italienerne er gode på mye, men frokost forstår de seg ikke på.

Gutta våre har mange gode minner fra ferien i Rimini.
Han kalte seg DUX, latinsk for LEDER. Diktatoren Benito Mussolini endte sitt liv opp/ned i et tau i 1945. Vi ble forbløffet da vi så at slike produkter ble solgt helt åpent. Og vi skjønner ikke hvorfor noen ønsker å hedre hans minne.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut