Gutteturen til Gøteborg er mer enn Liseberg

Selvfølgelig besøkte vi fornøyelsesparken Liseberg. Men det er utrolig mye annet å oppleve i Gøteborg både for små og store gutter.

Gøteborg er Sveriges nest største by og har minst like mye å by på som sin «storebror» Stockholm. I fjor sommer dro pappa Tore og yngstesønn Andreas på guttetur til Gøteborg. Det gjør de gjerne igjen.

På dette hotellet bodde vi! Clarion Hotel Post regnes som Gøteborgs beste og er Petter Stordalens prestisjeprosjekt i Sverige. Tidligere var det postterminal her.

I Gøteborg kan du nemlig få både kule opplevelser, god mat og velge og vrake i fine hoteller – og alt ligger bokstavelig talt tilgjengelig med trikken.

Vi bodde på Clarion Hotel Post, et «Stordalen-hotell» i luksusklassen. Er det guttetur, så er det lov å unne seg litt ekstra!

FINN DYRE OG BILLIGE HOTELLER I GØTEBORG HER
Skal du rundt omkring i Gøteborg bruker du trikken. Denne veterantrikken går direkte til Liseberg.
Liseberg er obligatorisk

Fornøyelsesparken Liseberg er Gøteborgs hovedattraksjon. Her kan du ta alle de mest halsbrekkende karusellene du kan drømme om, du får det ikke mer skummelt! Du skal være bra sær for ikke å finne noe du liker i Liseberg.

I Liseberg kan du prøve både pariserhjul og mer halsbrekkende attraksjoner. Dette bildet er tatt fra vinduet i en av de øverste etasjene i hotellet Gothia Towers.
Elsker du berg- og dalbaner? Da bør du dra til Liseberg.

Hele området er en flott park med gode spisesteder og hyggelige gater, dette er overhodet ikke som Tusenfryd med sine overprisede pizzabiter. Her kan du spise alt fra tradisjonell svensk korv (pølse) til å fråtse i havets delikatesser.

Inne på Liseberg-området er det skapt koselige miljøer som disse bryggene.
Har du tenkt å tilbringe hele ferien på Liseberg kan du for eksempel bo på dette hotellet, Gothia Towers rett over gata.
Jungel midt i byen

Ved siden av Liseberg ligger Universeum, en annen attraksjon som du bare må få med deg. Dette er et kjempestort opplevelsessenter med alt du kan tenke deg av dyr, fugler, fisk og planter. Her er alt fra tropisk regnskog til svensk villmark. Har du ikke vært der før, må du bare oppleve det!

I Universeum er det blant annet svære akvarier med tilsvarende store fisker. Dette er vel hai?
Andreas synes det var kult å se en spennende tropisk jungel med dyr og planter midt i byen.

Svenskene er kanskje ikke mest kjent for sin krigshistorie, men de har «kule militæreffekter» her også. Tore og Andreas er begge nokså opptatt av slike ting, og besøkte derfor museet Maritiman, der det blant annet er mulig å klatre ned i en ekte ubåt.

Det var trangt, men stille i motorrommet til ubåten «Nordkaparen» da vi besøkte museet. Men tenk på de stakkarene som jobbet der med full maskin og manøvrering opp og ned.

«Ubåt-museet» ligger forøvrig rett ved Haga, bydelen der skraphandlerne «Albert og Herbert» bodde. Tomas von Brømssen i rollen som «Hebbe lille» og faren som ble spilt av Sten Åke Cederhøk gjorde bydelen kjent for det norske TV-publikummet.

Nå er Haga blitt både hipt og trendy og oppusset, men det er fortsatt verdt et besøk. Blant annet selger de verdens største kanelboller – Hagabullen – på Cafe Husaren.

På Café Husaren selges verdens største kanelboller. Da vi kom var de utsolgt, men vi kommer igjen.

Du kan også få kjøpt de spesielle Haga-treskoene, fra Haga Trätoffelfabrik. I gamle dager ble de laget i Haga, nå produseres de i Småland. Finner du ikke tresko her har du veldig store føtter…

Tresko i alle mulige farger og varianter får du kjøpt i Haga.
Spis sjømat

Gøteborg ligger ved havet og det er ikke noe problem å få tak i de mest fantastiske sjømat-retter. Her har du flere valgmuligheter, men vi vil anbefale Sjøbaren som ligger nettopp i Haga. Dette er en hyggelig liten restaurant med fornuftige priser og fantastisk god sjømat.

Her koser gutta seg skikkelig med fantastiske sjømatretter – kreps, blåskjell, reker…
Blåskjellsuppa var så god at Andreas bokstavelig talt slikket bollen.
Det grønne Gøteborg

De siste årene har Gøteborg markedsført seg som en grønn by, og de mange flotte parkene og ikke minst botanisk hage er virkelig noe du bør se. Kanskje ikke på guttetur da…

Her kan du lese mer om grønne opplevelser i Gøteborg, fra en annen gang vi besøkte byen.
En av Gøteborgs stoltheter er kanalbåten «Paddan».

Skal du på besøk til Gøteborg kan du gjerne droppe å ta med bilen. Det går direktebuss fra Oslo flere ganger om dagen som bare tar tre timer. Da er du midt i sentrum og kan gå eller ta trikken til alt du vil oppleve. Det er visstnok også ekstremt vanskelig å finne parkeringsplass i sentrum, så la heller bilen stå hjemme.

Ta bussen til Gøteborg, det går fort og koster ikke så mye. Bestill i god tid så får du denne plassen.

Det går også fly til Landvetter flyplass hvis du har sterke aversjoner mot buss. Men Bus4You som vi reiste med er på ingen måte noen skranglebuss, tvert i mot en flott to-etasjes luksus-buss som bare koster noen hundrelapper tur-retur (avhengig av når du reiser). Bestill på forhånd så får du de beste plassene.

FINN DYRE OG BILLIGE HOTELLER I GØTEBORG HER
Det er veldig få privatbiler i sentrum av Gøteborg, folk kommer seg rundt med trikk, buss og sykkel, eller til fots.

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut