Perfekt hylle til småplanter!

Har du flere planter enn du egentlig har plass til, er løsningen å stable i høyden. Vi fant en super hylle i metall fra Krifon som vi bruker som «plantebarnehage» til noen av tomatplantene våre.

SPONSET PRODUKT

Selv om det til tider virker som vi driver «gartneri» hjemme hos oss, har vi også lyst til at det skal se litt pent ut. Ikke noe galt med staudekasser og isoporbokser, men det er liksom ikke det vi vil ha stående fremme ved siden hagemøblene.

Etter nesten to måneder i kjelleren og spisestua har tomatplantene våre fått komme ut. Med temperaturer jevnt over 10 grader også om natta går det helt fint.
3 etasjer i metall

I fjor høst var vi en tur på besøk i showroomet til Krifon på Nøtterøy og fikk ta en titt på deres nyheter. Der var det mye fint, og noe av dette fikk vi levert hjem for noen dager siden for å teste ut selv.

Ett av produktene vi tester ut er en flott hylle i metall, i tre etasjer med hjul på. Den har ikke noe annet navn enn «metal hylle», men det er jo også ganske beskrivende for hva det er for slags produkt.

Hvis du vil se flere bilder og beskrivelse av produktet finner du det også på Krifons nettside.

I forhandleroversikten kan du se hvilke butikker som fører Krifons varer. De opererer ikke med veiledende pris da de ulike kjedene bestemmer prisene selv.

Veldig kjekt med hjul slik at vi kan flytte plantene rundt etter sola.
Tomatplanter til overs

Vi har som nevnt et lite overskudd av tomatplanter i år, fordi vi har sådd aldeles for mange frø av sorten Hundreds & Thousands. Vi tok selv frø fra egne tomater i fjor, og det viste seg at de spiret veldig bra. Dette er en tomatsort vi har veldig god erfaring med fra tidligere, spesielt fordi den passer så godt til å dyrke i ampel eller krukke. Det blir massevis av små søte tomater som du bare kan plukke og plukke og plukke…

Er du nybegynner innen tomatdyrking er Hundreds & Thousands en grei sort å starte med.

Les også: 10 tips til dyrking av tomater
Hyllebrettene er i sink. 

Men tilbake til vår nye metallhylle. Den er 140 cm høy, 59 cm bred og 36 cm dyp. Og så har den som nevnt hjul slik at den enkelt kan flyttes rundt etter hvor du trenger den. Har du planter på den er det fint å kunne flytte plantene rundt etter sola.

Vi mener dette er en flott hylle til å bruke på terrassen eller inne – men den har ikke noe ute i hagen å gjøre, da blir den nok stygg ganske fort. Har du for eksempel bruk for et sted å sette ut overvintrede pelargonier eller andre sommerblomster er dette hyllen for deg.

Hver hylle har en kant som gjør du ikke trenger å være redd for at det skal renne vann utover gulvet når du vanner.

Vi bruker den som sagt til tomatplantene nå en liten stund, og senere vil vi bruke den til å sette småplanter av stauder som vi driver og dyrker. De ble sådd i fjor høst og har akkurat spiret, skal snart prikles om i hver sin potte.

Les også: Slik sår du egne stauder

PRODUKTET SOM ER OMTALT I DENNE ARTIKKELEN ER SPONSET AV KRIFON.

Både tomatplanter og mennesker har fått komme ut i helga.
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!