Slik lager gutta våre hamburgere i steinovn

Steinovn brukes ofte til pizza. Men gutta i familien har oppdaget at den er helt genial til seriøse hamburgere med bacon og ost!

Det er ikke noe galt med verken gass- eller kull-griller. Vi har begge deler og bruker dem jevnlig. Men det er noe helt spesielt med smaken på kjøtt som er stekt med indirekte varme fra brennende bjørkeved. «Sånn is it bare.»

Det blir jo ikke bacon/cheese-burger uten bacon? Vi lager skivene nokså tjukke.
Andreas og Tore laget noen hamburgere som kunne vært solgt for 300,- per stk på Aker brygge.

Vi snakker om noe som smaker så godt at spionene fra Burgerking og McDonalds burde ta turen innom oss og sjekke hva vi egentlig driver med.

Vi bruker en grillrist inne i ovnen og på toppen legger vi en steinplate egentlig beregnet på pizza.

Neida, så utrolig bra var det kanskje ikke, men dette får du ikke kjøpt noe sted. Dette må du lage selv.

Denne gangen erstattet vi ketchup med Caj P grillsaus. Det var ikke dumt!
Her er det gutta brukte denne gangen:
  • Brioche bunn og topp
  • Angus-burger fra Meny
  • Caj P grillsaus med hvitløk
  • Issalat
  • Skivet løk
  • Tomatskiver
  • 4 mm baconskiver
  • Grandma Singletons Cheddar
  • Monterey Jack burger cheese
  • Heinz American Hamburger Sauce
Det er lurt å utnytte varmen i ovnen til andre ting. Her baker vi poteter og maiskolber.

Mange tror en hamburger er en lettvinn ting å lage. Det er det ikke. Det er mange ulike ingredienser som skal inn og på rett tidspunkt. Osten bør f.eks ikke på burgeren før på slutten av steketiden av siste side.

Dette produktet hadde vi ikke prøvd før, men gutta vurderer at det sto for minst 20 prosent av burgersuksessen.

Vi har laget noen hundre burgere på ulike griller/ovner gjennom årenes løp.

Og vårt hovedtips til deg som vil lage bacon/cheese-burgere:

Stek baconskivene separat. Legg dem oppå osten helt mot slutten av grillingen.
Her er burgerne nesten ferdig «bygget».

Gjør klar brød med salat og dressing. Legg ned ferdige burgere med ost og bacon. Så topplokket på.

Server og imponer!
Sluttresultatet: Den PERFEKTE hamburger!
Les også: Pappa prøver nye former for pizza
Denne hamburgeren får du ikke kjøpt på McDonalds. Men du kan lage den selv og imponere gjestene!
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!