Steinovn brukes ofte til pizza. Men gutta i familien har oppdaget at den er helt genial til seriøse hamburgere med bacon og ost!
Det er ikke noe galt med verken gass- eller kull-griller. Vi har begge deler og bruker dem jevnlig. Men det er noe helt spesielt med smaken på kjøtt som er stekt med indirekte varme fra brennende bjørkeved. «Sånn is it bare.»
Andreas og Tore laget noen hamburgere som kunne vært solgt for 300,- per stk på Aker brygge.
Vi snakker om noe som smaker så godt at spionene fra Burgerking og McDonalds burde ta turen innom oss og sjekke hva vi egentlig driver med.
Neida, så utrolig bra var det kanskje ikke, men dette får du ikke kjøpt noe sted. Dette må du lage selv.
Her er det gutta brukte denne gangen:
- Brioche bunn og topp
- Angus-burger fra Meny
- Caj P grillsaus med hvitløk
- Issalat
- Skivet løk
- Tomatskiver
- 4 mm baconskiver
- Grandma Singletons Cheddar
- Monterey Jack burger cheese
- Heinz American Hamburger Sauce
Mange tror en hamburger er en lettvinn ting å lage. Det er det ikke. Det er mange ulike ingredienser som skal inn og på rett tidspunkt. Osten bør f.eks ikke på burgeren før på slutten av steketiden av siste side.
Vi har laget noen hundre burgere på ulike griller/ovner gjennom årenes løp.
Og vårt hovedtips til deg som vil lage bacon/cheese-burgere:
Stek baconskivene separat. Legg dem oppå osten helt mot slutten av grillingen.
Gjør klar brød med salat og dressing. Legg ned ferdige burgere med ost og bacon. Så topplokket på.