Redd krukkeplantene med lunkent vann

Endelig er våren kommet med sol og varme! Da må du passe på at plantene som har overvintret i krukker ikke tørker ut.

Vi har en japansk blodlønn plantet i en stor krukke, og den ser ut til å ha overlevd vinteren uten skader. Mange fine knopper som bare venter på å springe ut. Men faren er ikke over riktig ennå.

Les også: Plant et tre i en stor krukke

For når sola begynner å varme, trenger plantene også vann igjen etter å vært en slags dvaletilstand hele vinteren. Men hvis det er tele (frost) i jordklumpen, vil ikke planten klare å ta opp vann via røttene.

Vår japanske blodlønn ser ut til å ha klart vinteren fint, men det er viktig at den klarer seg gjennom våren også.

Det er derfor smart å vanne med litt lunkent vann i krukkene. Dette vil hjelpe til med å smelte isen, og i tillegg vil de nærmeste røttene klare å ta opp litt vann.

Les også: Derfor får noen røde blader
Vintergrønne er utsatt

Kombinasjonen varme dager og kalde netter kan være skjebnesvanger for flerårige planter i krukker, og også for vintergrønne planter som som står ute i bed. I bedene er det relativt nyplantede busker som er mest utsatt.

Men hvis det ikke regner på lang tid, samtidig som det er kaldt, kan også eldre planter være utsatt. Og som nevnt, krukkeplanter er spesielt sårbare for tørke.

Les også: Beskytt plantene dine mot vårsola
Også planter i bed kan være utsatt for vårtørke, vi har derfor vannet bøkehekken vår litt ekstra nå i april.
Støtt oss med 10,- hvis du likte artikkelen
Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg “Kjøp og betal” i appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!