Nå kommer våren med løkblomster

Det ligger fortsatt store hauger i hagene over det meste av landet. Men nå begynner de første løkblomstene endelig å dukke opp også. Vi har i hvert fall sett krokus!

Uavhengig av om du har stor eller liten hage bør du sette noen løker hver høst for å sikre at du har noe vakkert som kommer opp når du lengter som mest etter vår og blomstring i hagen.

Lilla krokus er et kjent og kjært syn om våren.

Krokusen er som regel tidlig ute, det samme gjelder snøklokker, Scilla og våriris.

Les også: Mens vi venter på de tidligste vårblomstene
Våriris er en skikkelig fargeklatt tidlig vår.

Det finnes også mange fine løkblomster som er ferdig drevet i potte, som du får kjøpt i hagesenteret eller blomsterbutikken. De er også fine på den måten at de kan flyttes litt inn og ut ettersom hvor du ønsker å pynte. Men de blomstrer lengst hvis de står ute.

- Innhold fra Spirea.no -
Fyll noen krukker med løkblomster og stemor, og terrassen blir plutselig vårlig. Her har vi både tulipaner, påskeliljer og perleblomster som sprer glede.

Det eneste du trenger å passe på er at det ikke blir veldig mange minusgrader, da blir det ganske slappe. Er det fortsatt nattefrost hos deg kan du vurdere å sette dem inn i en kald gang om natten.

Tips: Sett disse løkene ut i et bed i hagen når de er ferdig med å blomstre, da kommer de igjen til neste år.

Les også: Vårens første blomstrende krukker
Når det gjelder løk er regelen at «jo flere jo bedre». Dette feltet med narsisser var virkelig et syn.
Det er sjelden påskeliljene blomstrer til påske, de fleste steder i Norge er det heller nærmere pinse.
Vårpryd er en av de tidlige løkblomstene som lett sprer seg. Hvis du spar opp noen røtter fra en annen hage, vil du i løpet av få år ha flott blomstring i hele plenen.
Våriris i flott, skarp blåfarge.