«Alle» har sådd karse i barnehagen, men det går også fint an å gjøre hjemme! Alt du trenger er frø, tørkepapir eller bomull og noe å så i.
Du har sikkert lært at frø må legges i jord for å spire, men karse trenger bare noe som er vått. Det er vanlig å bruke bomull, men et vått tørkepapir funker også. Du kan naturligvis også så karse i jord, men det anbefales ikke da det fort blir litt grisete å høste.
Så i kameralinse eller eggeskall
Siden karse spirer så fort og villig, bruker mange karse til å lage ulike dekorasjoner. Det ser for eksempel veldig kult ut hvis du legger en bomullsdott i et tomt eggeskall. Ellers kan du bruke nesten hva som helst som så-sted. Som du ser på bildet øverst på siden har vi til og med brukt et
Hvert karsefrø blir bare én spire, så derfor kan du så tett i tett. Cirka en uke etter såing kan du begynne å høste. Du bruker en saks og klipper av det grønne, og så kan du drysse det over for eksempel knekkebrød med kaviar.
Karse har en frisk, pikant smak som minner om pepper og reddiker. Du kan for eksempel drysse karse i salaten for å få en mer krydret smak. Eller du kan tilsette i supper og gryteretter.