Lag en grønn dekorasjon – så karse!

- Innhold fra Spirea.no -
«Alle» har sådd karse i barnehagen, men det går også fint an å gjøre hjemme! Alt du trenger er frø, tørkepapir eller bomull og noe å så i.

Du har sikkert lært at frø må legges i jord for å spire, men karse trenger bare noe som er vått. Det er vanlig å bruke bomull, men et vått tørkepapir funker også. Du kan naturligvis også så karse i jord, men det anbefales ikke da det fort blir litt grisete å høste.

Så i kameralinse eller eggeskall

Siden karse spirer så fort og villig, bruker mange karse til å lage ulike dekorasjoner. Det ser for eksempel veldig kult ut hvis du legger en bomullsdott i et tomt eggeskall. Ellers kan du bruke nesten hva som helst som så-sted. Som du ser på bildet øverst på siden har vi til og med brukt et

Karse sådd i eggeskall – kjempekul dekorasjon.
På virkelig nært hold ser karseplantene nesten ut som en tropisk skog.

Hvert karsefrø blir bare én spire, så derfor kan du så tett i tett. Cirka en uke etter såing kan du begynne å høste. Du bruker en saks og klipper av det grønne, og så kan du drysse det over for eksempel knekkebrød med kaviar.

- Innhold fra Spirea.no -
Karse og kaviar er en velkjent kombinasjon.

Karse har en frisk, pikant smak som minner om pepper og reddiker. Du kan for eksempel drysse karse i salaten for å få en mer krydret smak. Eller du kan tilsette i supper og gryteretter.

Bruk en skarp saks når du høster karsen.
Hvis du virkelig går nært, ser toppen av karseplanten slik ut.
Les også:
Frøguide for nybegynnere
Tips for å få frø til å spire
De tidligste løkblomstene

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"*" indicates required fields

Navn*
Personvern*