Hønsefrikassé – festmåltid av ribbet høne

Ribbet høne finner du i frysedisken for under 30 kroner kiloen. Med den kan du lage et festmåltid, nemlig hønsefrikassé.

Kylling er vel og bra, men skal du koke en god gryterett er høne bedre. Du finner høner på et par kilo i frysedisken og av en sånn kan du lage deilig hønsefrikassé. Eller for den del hønsesuppe eller Coq-au-vin hvis du har mer lyst på det.

I hverdagen har du kanskje ikke tid til å vente 2-3 timer på at høna koker av beinet, men hva med å lage en super søndagsmiddag som nesten ikke koster noen ting? Og som i tillegg smaker kjempegodt.

Tips: Lager du en stor porsjon kan du fryse ned hønsefrikasséen og har middag på null komma niks en dag du har det travelt (hvis du husker å ta opp fra fryseren).

Det tar 2-3 timer å lage hønsefrikassé.

Erter og gulrøtter er de vanligste grønnsakene å bruke i hønsefrikassé.
Ingredienser
  • 1 hel høne
  • 1 spiseskje salt
  • Vann
  • 2 ss smør
  • 2-3 ss hvetemel
  • Gulrøtter
  • Erter
  • Evt andre grønnsaker
  • Karri
  • Salt
  • Pepper
  • Ris
Fremgangsmåte
  • Legg den hele høna i en kasserolle, fyll på vann til det står over den, tilsett salt, legg på lokk og kok opp. Skum av når det koker opp.
  • Sett platen på svak varme slik at det bare så vidt koker (trekker). La det stå en time eller to.
  • Ta høna opp av vannet og la den renne av. Sil kraften i en melsikt. Lag lys saus i en annen kasserolle: Fres smør og mel og spe med kraften av høna, visp godt.
  • Ha i grønnsaker og erter, la det koke mens du tar av skinnet av høna og plukker av kjøttet, deler det opp og har de i sausen med grønnsakene. Smak til med salt, pepper og karri. Kok ris og server.
Tips: Vil du ha litt mer spicy smak kan du tilsette litt currypaste eller chili i tillegg til karri.
Etter at høna er kokt, kan du ta kjøttet av beinet, dele opp og tilsette i gryta.