Supersaftig kyllinggryte med søtpotet

Kyllingfilet stekt i panna kan fort bli tørre greier. Tilbereder du dem derimot på denne måten får du en supersaftig og sunn hverdagsmiddag.

De fleste har vel kylling til middag med jevne mellomrom. Men det finnes så uendelig mange mer spennende måter å tilberede kylling på enn den tradisjonelle «kylling, ris og salat og en dæsj med saus».

Vi elsker denne ovnsbakte kyllinggryta, som vi har fått oppskriften på fra Bjørnhilds mamma.

Ingrediensene legges i en ildfast form, og hele retten lager seg nesten selv i ovnen.
INGREDIENSER:
  • Kyllingfileter
  • Karri
  • Salt
  • Pepper
  • Vann
  • Grønnsaker f.eks løk, fennikel, søtpotet, gulrot, purre, selleri, paprika
  • Hvitløk
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 boks hermetiske bønner (kan droppes)
  • Chilikrydder
  • Paprikapulver
  • Friske urter
  • Maisenna
  • Poteter eller ris
Les også: Gled noen med en deilig fiskesuppe!

Tips:

Vi bruker alltid søtpoteter i denne retten. Smakskombinasjonen med kylling, tomatsaus og møre søtpoteter er rett og slett utrolig god. Det er en grunn til at amerikanerne ofte bruker søtpotetpuré til kalkun  – det er rett og slett smaker som matcher.

Du kan bruke ulike grønnsaker, gjerne det du har liggende i kjøleskapet. Når det skal ovnsbakes gjør det ikke noe om grønnsakene ikke er helt ferske.
FREMGANGSMÅTE
  • Krydre kyllingfiletene med karri, salt og pepper og brun dem lett i en panne. Kok ut pannen med litt vann.
  • Del opp filetene og legg dem i en ildfast form sammen med oppdelte grønnsaker og gjerne et fedd hvitløk eller to. Ha i en boks knuste tomater og en boks hermetiske bønner, samt skyen fra stekepanna. Ta på litt mer vann om nødvendig, det skal stå over grønnsakene. Krydre med litt pepper, salt, chili, karri, paprika og noen friske urter.
  • Legg over lokk/folie og sett formen i stekeovnen på 200 grader i cirka 1 time.
  • Lag jevning av 1 ss maisenna og en halv kopp vann, og rør forsiktig inn mens det fortsatt koker.
  • Server med brød, ris eller poteter.

Du kan gjerne forberede denne retten dagen før, og bare sette i ovnen når du kommer hjem fra jobb eller trening. Og vi pleier alltid å lage en stor porsjon når vi først lager – så har vi middag i to dager. Det er bare å koke litt mer ris eller poteter mens formen varmer seg i ovnen, så er det klart.

Vel bekomme!

Les også: Slik lager du en perfekt svinestek