Du kan spare mye uten å være gjerrig

Er du en av dem som synes at sparing høres kjedelig eller vanskelig ut? Det kan faktisk være langt enklere enn du tror.

REKLAME

«Du får det du betaler for», er et kjent slagord. Men er det egentlig sant?

Du har sikkert sett TV-reklamen for et mobiltelefonselskap, der kundene får beskjed om at akkurat det samme produktet har ulik pris. Den ene smurfefiguren koster 5 kroner, mens den andre koster 10. «Er de ikke helt like?, spør kunden.

- Kjøp Hageguidens velkomstpakke - Hageguiden
Noen trehytter koster ikke så mye å bygge – andre er nokså kostbare.
Er dyrest alltid best?

Ofte tenker man at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet, og mange velger derfor den dyreste varen bare for å være på den sikre siden. Et par sko til 1500 kroner må da være bedre enn de til 500? En jakke til 5000 holder deg varmere enn den til 1000? Sannsynligvis ikke…

Få mest mulig ut av tusenlappene dine.

I mange tilfeller betaler du for å gå rundt med et fancy merke – de billige klærne kan til og med være sydd på den samme fabrikken som de dyre merkeklærne.

Ulik pris – lik kvalitet

Når du kommer til familiens faste utgifter, er det også mange varer og tjenester som i praksis er helt like, selv om de har ulike priser.

For eksempel vil du ofte spare mye penger på å bytte forsikringsselskap med jevne mellomrom. Så lenge dekningen er den samme, vil det neppe spille noen rolle om du bruker forsikringsselskap X eller Y. Hvis huset er forsikret for 4 millioner kroner, får du 4 millioner kroner hvis det brenner opp.

Dette utstyret bryr seg ikke om du har et dyrt eller billig mobil-abonnement. Du får ringe, surfe og sende meldinger.

Et billig mobiltelefonabonnement virker akkurat like bra som et dyrere ett – så fremt du ikke til stadighet har behov for å komme i kontakt med kundeservice midt på natta.

Betaler du for mye renter?

En av de store utgiftspostene for en gjennomsnittsfamilie er renter og avdrag på lån. Spesielt dersom du har usikrede lån som kredittkort, forbrukslån eller billån, kan rentene variere veldig mye.

Mange har erfart at det er dyrt å ha slike lån – selv om de betaler inn jevnt og trutt hver måned, minker lånet lite. Ofte er sofaen utslitt før lånet er nedbetalt – hvis sofaen ble kjøpt med kredittkort.

I slike tilfeller kan du ofte spare mye penger på å bytte til en annen bank – eller forhandle deg til lavere rente i den banken du har. Så da er det vel bare å begynne å ringe rundt til bankene, da?

Naturligvis ikke. For deg som forbruker er det mye enklere og tryggere å bruke en nettbasert låneformidler. Det betyr at du kontakter et firma som henter inn tilbud fra en rekke ulike banker.

Hadde en slik grillhytte vært noe? Den kan kanskje bli en realitet i år?
Sammenligner 11 banker

Sambla er en slik låneformidler. De sammenligner lån fra totalt 11 ulike banker, for eksempel Gjensidige, Santander og Komplett Bank, slik at du som kunde får det beste tilbudet.

I stedet for at du skal stå med lua i hånda i banken, får de rett og slett bankene til å konkurrere om å få deg som kunde.

Det er nemlig ikke sånn at bankene gir deg lån for å være «snille», men fordi de tjener penger på det. Hvis du har orden i økonomien, men betaler for mye i renter, kan du spare mye på å bytte bank eller samle flere lån i ett.

Hold et øye åpent for mulighetene som finnes.

Du trenger derfor ikke å være gjerrig for å spare penger!

DENNE ARTIKKELEN ER EN ANNONSE FOR SAMBLA

Hageguiden  

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut